Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dokters en leraren in Moskou kunnen zich zaterdag laten inenten

Dokters en leraren in Moskou kunnen zich zaterdag laten inenten

MOSKOU (ANP/RTR) - De burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, heeft aangekondigd dat de centra voor vaccinatie tegen het coronavirus zaterdag opengaan. De eerste Moskovieten die zich kunnen aanmelden zijn dokters, leraren en mensen die werken in de zorgsector, aldus de 62-jarige burgervader.

Het Russische medische onderzoeksinstituut Gamaleya heeft een vaccin in ontwikkeling dat Spoetnik V wordt genoemd. Het is erg effectief volgens de onderzoekers en is voor zover nu bekend voor 95 procent doeltreffend. Het is relatief goedkoop; minder dan 20 dollar (16 euro) per patiënt.

Rusland wil aan het begin van volgend jaar mensen massaal gratis gaan vaccineren, op basis van vrijwilligheid. Het land telt meer dan 145 miljoen inwoners en er zijn meer dan 77 miljoen coronatests uitgevoerd. De regering is erg bezorgd over de aanhoudende stijging van het aantal (sterf-)gevallen. Tot dusver zijn 2,3 miljoen mensen positief getest, 41.000 patiënten zijn volgens de officiële statistieken aan het virus bezweken. Meer dan 1,8 miljoen positief geteste mensen zijn genezen of hadden geen ziekteverschijnselen.

Meer uit Buitenland

Rechtszaak Trump tegen nicht mag doorgaan van rechter

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een rechter heeft geoordeeld dat Donald Trump een rechtszaak kan aanspannen tegen zijn nicht Mary Trump. Volgens de oud-president zou zij informatie aan The New York Times hebben verstrekt voor een artikel uit 2018 over zijn belastinggeschiedenis.

1 uur geleden
Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

3 uur geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

8 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

9 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

10 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

11 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

11 uur geleden