Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dokter verrassend vierde na drie onderdelen vijfkamp op EK indoor

Dokter verrassend vierde na drie onderdelen vijfkamp op EK indoor

ISTANBUL (ANP) - Sofie Dokter is bezig aan een sterke vijfkamp op de EK indoor in Istanbul. De 20-jarige meerkampster uit Groningen bezet na drie onderdelen de vierde plaats in de tussenstand.

Ze heeft niet de minsten boven haar staan. De Belgische olympisch- en wereldkampioen Nafissatou Thiam leidt met riante voorsprong op de Poolse Adrianna Sulek en de Belgische Noor Vidts.

Dokter opende met 8,37 op de 60 meter horden, sprong daarna 1,83 meter hoog en kwam bij het kogelstoten tot een persoonlijk record van 13,47 meter. Daarmee ligt ze aardig op koers van haar persoonlijk record van 4603 punten, waarmee ze begin februari de Nederlandse titel veroverde.

Vrijdagavond afsluitende 800 meter

Thiam noteerde 8,23 op de 60 horden, 1,92 bij het hoogspringen en 15,54 bij het kogelstoten. Ze heeft 144 punten meer dan Sulek. De vijfkamp vervolgt vrijdagavond met verspringen en de afsluitende 800 meter. Dokter heeft 285 punten minder dan de Belgische vedette.

Marijke Esselink staat tiende na drie onderdelen. Zij kwam tot 8,39 op de horden, 1,71 bij hoogspringen en 13,65 met de kogel.

Meer uit Sport

Tsjechische tennistiener Mensik (18) naar finale in Doha

DOHA (ANP) - De Tsjechische tiener Jakub Mensik heeft op het ATP-toernooi van Doha de finale bereikt. De toernooiverrassing, 18 jaar oud pas, was bij de laatste vier ook te sterk voor Gaël Monfils: 6-4 1-6 6-3. De Tsjech is de jongste finalist op een ATP-toernooi sinds Carlos Alcaraz in 2021 de eindstrijd haalde in Umag.

3 uur geleden
Wielrenner Vingegaard grijpt na ritzege leiding in O Gran Camiño

CHANTADA (ANP) - De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de leiding veroverd in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño. De tweevoudig Tourwinnaar van Visma - Lease a Bike kwam na een natte heuvelrit over ruim 151 kilometer tussen Taboada en Chantada solo over de streep.

4 uur geleden
Verstappen tevreden na testdagen Formule 1 in Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen kon tevreden terugkijken op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen, die in zijn Red Bull de vierde tijd noteerde, verklaarde na afloop dat de focus vrijdag niet op de rondetijden lag.

5 uur geleden
Olympisch kampioen Krol (31) stopt met schaatsen

HEERENVEEN (ANP) - Olympisch kampioen Thomas Krol stopt met schaatsen. De 31-jarige Krol is regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Hij gaat zich toeleggen op een loopbaan als piloot.

5 uur geleden
Verstappen sluit laatste test in Bahrein af met vierde tijd

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen was op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein niet de snelste, maar hij reed wel 66 ronden zonder problemen op het circuit van Sakhir. De wereldkampioen noteerde de vierde tijd. Hij gaf in zijn nieuwe Red Bull 0,433 seconde toe op Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de beste rondetijd op de klok zette. De Monegask deed dat wel op een snellere zachte band.

6 uur geleden
Nederlandse cricketers verliezen WK-kwalificatieduel van Namibië

KIRTIPUR (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben tegen Namibië de derde WK-kwalificatiewedstrijd in Nepal met 24 runs verschil verloren. Namibië kwam in de eerste innings tot een totaal van 203 runs, Oranje strandde op 179 runs. Het duel was door regenval ingekort tot 45 overs per ploeg.

7 uur geleden
Sporttribunaal CAS wijst beroep Russisch olympisch comité af

LAUSANNE (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van het Russisch olympisch comité tegen de schorsing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) afgewezen. Het CAS bevestigde de oorspronkelijke beslissing van 12 oktober en oordeelde dat het IOC "niet de beginselen van legaliteit, gelijkheid, voorspelbaarheid en evenredigheid heeft geschonden".

8 uur geleden