Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman Verbruggen: eer om genoemd te worden bij Engelse clubs

Doelman Verbruggen: eer om genoemd te worden bij Engelse clubs

ZEIST (ANP) - Bart Verbruggen is pas een half jaar basisspeler bij Anderlecht. De 20-jarige Nederlandse doelman, die in Brussel nog een contract heeft tot de zomer van 2025, wordt nu al in verband gebracht met een transfer naar Engeland.

"Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen. Het is een eer en compliment om genoemd te worden bij clubs die in die competitie spelen, maar dat is op dit moment niet het belangrijkste", aldus Verbruggen. "Je moet je focussen op de dingen die belangrijk zijn en waar je invloed op hebt. Op dit moment is dat Jong Oranje. Het is niet moeilijk voor mij om daar de focus op te leggen."

Met Jong Oranje is Verbruggen in voorbereiding op het EK. Daar wil hij zich niet van af laten leiden. "Ik heb hele fijne mensen voor mij werken die alles rondom transfers regelen", vertelt hij. "Zij houden mij op de hoogte. En zij vragen mij dingen op het moment dat er dingen besloten moeten worden. Zij doen hun werk hartstikke goed en ik moet mijn werk hier doen. Wat komt, dat komt. We zien het wel. Er komt nu eerst een EK aan."

Dankbaar

Verbruggen maakte drie jaar terug de overstap van NAC Breda naar Anderlecht. De doelman had die transfer voor een groot deel te danken aan keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Vorig jaar ging Ten Rouwelaar met hoofdtrainer Vincent Kompany mee naar Burnley. Burnley promoveerde onlangs naar de Premier League en Verbruggen wordt nu onder meer bij die club genoemd als nieuwe aankoop.

"Met Jelle heb ik nog wel contact", zegt Verbruggen. "Ik heb superveel te danken aan Jelle. 95 procent van wat ik nu weet over het vak keepen, heb ik van hem geleerd. Ik ben hem oneindig dankbaar en spreek hem nog steeds soms. Maar dat is als vriend, als oud-trainer en als iemand waar je advies aan vraagt. Een soort vertrouwenspersoon", aldus Verbruggen, die moet lachen als hem wordt gezegd als een transfer naar Burnley dan logisch lijkt. "Ook daar kun je weer allemaal theorieën op loslaten. De media mogen lekker speculeren en schrijven, dat is prima. Ik ga lekker het EK met Jong Oranje in en ben blij hier te zijn."

Meer uit Voetbal

Roda JC - NAC Breda voor de tweede keer stilgelegd na gooien bekers

KERKRADE (ANP) - De wedstrijd in de play-offs voor promotie tussen Roda JC en NAC Breda is vrijdagavond voor de tweede keer stilgelegd omdat er door supporters bekers op het veld zijn gegooid.

3 minuten geleden
Verdediger Tete gaat vijfde seizoen in bij Fulham

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalclub Fulham heeft de optie in het contract van Kenny Tete gelicht, waardoor de 28-jarige verdediger nu tot de zomer van 2025 verbonden is aan de Londenaren.

3 uur geleden
AZ blijft hopen en wil met twee goals verschil winnen van Utrecht

ALKMAAR (ANP) - AZ sluit het Eredivisieseizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en hoopt nog altijd FC Twente af te lossen als de nummer 3 op de ranglijst. Het gat tussen beide ploegen bedraagt twee punten (66 om 64).

3 uur geleden
Juventus stopt per direct samenwerking met trainer Allegri

TURIJN (ANP/AFP) - De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft per direct afscheid genomen van trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) liet gaan.

3 uur geleden
De Roon moet finale Europa League missen door blessure

BERGAMO (ANP) - Marten de Roon heeft op X bevestigd dat hij de Europa League-finale van Atalanta tegen Bayer Leverkusen aan zich voorbij moet laten gaan. De Nederlandse middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn opgelopen blessure in de verloren Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

4 uur geleden
Sparta-doelman Olij 'door het dolle heen' na selectie voor Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Nick Olij behoort tot de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Sparta Rotterdam vernam het nieuws donderdag van keeperstrainer Patrick Lodewijks.

4 uur geleden
Bayer Leverkusen één duel verwijderd van Bundesliga-historie

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen kan zaterdag in het laatste competitieduel van het seizoen opnieuw een record vestigen. Als de landskampioen niet verliest van FC Augsburg wordt het de eerste club ooit die ongeslagen blijft op het hoogste niveau in Duitsland.

4 uur geleden