Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman Stekelenburg en St. Juste in voorselectie Oranje

Doelman Stekelenburg en St. Juste in voorselectie Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Frank de Boer heeft voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden doelman Maarten Stekelenburg (Ajax) en verdediger Jeremiah St. Juste (FSV Mainz) opgenomen in zijn voorselectie. Voor St. Juste is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor de voorlopige spelersgroep. Stekelenburg is 58-voudig international en behoort na een afwezigheid van bijna 3,5 jaar weer tot de voorselectie van Oranje, die uit 31 man bestaat.

Nederland begint op 24 maart tegen Turkije in Istanbul aan het drieluik. Drie dagen later speelt Oranje in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam tegen Letland. Op 30 maart komt de ploeg van De Boer in en tegen Gibraltar uit.

De Boer maakt vrijdag 19 maart bekend welke spelers tot de definitieve selectie behoren. Hij heeft bij het samenstellen van de voorlopige spelersgroep rekening gehouden met het Europees kampioenschap onder 21, waaraan Jong Oranje van 24 maart tot en met 31 maart deelneemt. De Boer heeft daarover met collega Erwin van de Looi, de coach van Jong Oranje, overleg gevoerd.

Jong Oranje

"Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen", liet De Boer weten. "Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden."

Stekelenburg maakte tot en met oktober 2017 deel uit van de spelersgroep en stond in november 2016 voor het laatst onder de lat bij het Nederlands elftal. De 38-jarige keeper sprak eerder op zondag na de zege tegen FC Groningen (3-1) al de hoop uit dat hij de voorselectie zou worden opgenomen. "Ik heb nooit bedankt voor het Nederlands elftal, maar je moet natuurlijk wel veel spelen om in aanmerking te kunnen komen", gaf hij toe. Door een langdurige schorsing van André Onana mag Stekelenburg zich bij Ajax op dit moment de eerste doelman noemen.

Voorselectie Oranje:

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Ryan Babel (Galatasaray), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Valencia), Memphis Depay (Olympique Lyon), Joël Drommel (FC Twente), Denzel Dumfries (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Davy Klaassen (Ajax), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Maarten Stekelenburg (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Jeremiah St Juste (FSV Mainz 05), Kevin Strootman (Genoa CFC), Kenny Tete (Fulham), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Tonny Vilhena (Krasnodar), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Owen Wijndal (AZ).

Meer uit Voetbal

Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

44 minuten geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

1 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

2 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

4 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

4 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

5 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

7 uur geleden