Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman Schalke vier duels geschorst om karatetrap

Doelman Schalke vier duels geschorst om karatetrap

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA) - Doelman Alexander Nübel van Schalke 04 moet vier wedstrijden aan de kant blijven vanwege de karatetrap die hij zondag uitdeelde in het duel met Eintracht Frankfurt. Nübel kwam in de 67e minuut ver uit zijn doel bij een diepe bal van Frankfurt op Mijat Gacinovic. De keeper kwam wild invliegen en raakte de Serviër met gestrekt been vol op z'n borst.

Scheidsrechter Felix Mayer trok direct rood voor de 23-jarige aanvoerder van Schalke, dat met tien man toch de zege binnenhaalde (1-0). Gacinovic moest zich laten vervangen. De ploeggenoot van Bas Dost liet met een foto op Instagram zien wat Nübel had aangericht: op z'n borst stond de afdruk van de noppen van de keeper. Gacinovic had ook zwaar gekneusde ribben. Nübel bood direct zijn excuses aan, die door de aanvaller van Frankfurt werden geaccepteerd. "Zoiets kan gebeuren in het voetbal", aldus de Servische international.

Schalke 04 staat op de vierde plaats in de Bundesliga. Keeper Nübel mist nu de duels met VfL Wolfsburg (woensdag) en SC Freiburg (zaterdag) en na de winterstop de toppers tegen Borussia Mönchengladbach en Bayern München.

Meer uit Voetbal

Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

36 minuten geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

1 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

2 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

4 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

4 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

5 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

7 uur geleden