Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman Ryan maakt in thuiswedstrijd tegen Fortuna debuut voor AZ

Doelman Ryan maakt in thuiswedstrijd tegen Fortuna debuut voor AZ

ALKMAAR (ANP) - Mathew Ryan maakt zondag zijn debuut voor AZ. De Australische doelman heeft in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een basisplaats gekregen van trainer Pascal Jansen.

AZ nam Ryan afgelopen maand over van FC Kopenhagen. Vorige week verdedigde Hobie Verhulst nog het doel van de Alkmaarders. Hij stopte in het gewonnen uitduel met sc Heerenveen (0-2) een strafschop. Ryan was toen nog niet speelgerechtigd. De 79-voudig international van Australië heeft inmiddels zijn werkvergunning binnen en kan debuteren.

AZ stijgt bij een overwinning op Fortuna weer naar de tweede plaats op de ranglijst.

Meer uit Voetbal

Spaanse media: Laporta wil Barça-trainer Xavi alsnog ontslaan

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi moet alsnog weg bij Barcelona. Dat melden meerdere Spaanse media vrijdag, weken nadat de coach had bekendgemaakt toch te willen blijven. Hij zou een conflict hebben met voorzitter Joan Laporta.

3 minuten geleden
Geen Camping van Oranje op EK in Leipzig na onvoldoende animo

LEIPZIG (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal kunnen rond het tweede groepsduel van het EK met Frankrijk niet terecht op de Camping van Oranje in Leipzig. De organisatie heeft onvoldoende aanmeldingen binnen gekregen en besloten het evenement te annuleren. Fans van Oranje kunnen wel terecht op Camping Oranje in Hamburg en Berlijn, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Polen en Oostenrijk speelt.

12 minuten geleden
Coach Klopp maakt zich op voor emotioneel afscheid bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp maakt zich op voor een emotioneel afscheid bij FC Liverpool. De 56-jarige Duitser neemt zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers na negen jaar afscheid van de huidige nummer 3 van de Premier League. "Het is zeldzaam dat je in de voetballerij zo'n mooie band kunt opbouwen met een club en een stad", zei hij op een persconferentie.

38 minuten geleden
Trainer Funkel vertrekt bij Duitse bekerfinalist Kaiserslautern

KAISERSLAUTERN (ANP/DPA) - De verrassende Duitse bekerfinalist 1. FC Kaiserslautern neemt na het seizoen afscheid van trainer Friedhelm Funkel. Het aflopende contract van de 70-jarige coach werd in goed overleg niet verlengd, meldde de club uit de tweede Bundesliga.

44 minuten geleden
Voetbalster Van de Sanden vertrekt bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Voetbalster Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De 31-jarige aanvalster laat dat weten op Instagram. Ze vertelt niets over haar toekomstplannen.

1 uur geleden
Twente haalt nieuwe aanvaller van FC Basel

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft met Sayf Ltaief een nieuwe aanvaller binnen voor het komende seizoen. De 24-jarige international van Tunesië komt over van FC Basel en tekent tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. Dat heeft de club bekendgemaakt.

1 uur geleden
KNVB teleurgesteld over mislopen organisatie WK vrouwenvoetbal

BANGKOK (ANP) - De KNVB gaat uitgebreid analyseren waarom Brazilië het WK vrouwenvoetbal in 2027 mag houden. Het voetbalgekke land kreeg tijdens een congres van wereldvoetbalbond FIFA in Bangkok veel meer stemmen (119) dan de gezamenlijke kandidatuur van Nederland, België en Duitsland (78).

1 uur geleden