Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman Courtois krijgt eindelijk de waardering die hij zocht

Doelman Courtois krijgt eindelijk de waardering die hij zocht

PARIJS (ANP) - Voor doelman Thibaut Courtois van Real Madrid voelt het winnen van de Champions League als een bevestiging. De 30-jarige Belg kreeg de afgelopen jaren nogal eens kritiek, maar hij groeide in de finale tegen Liverpool (1-0) uit tot de uitblinker. Courtois, die negen reddingen verrichtte en werd gekozen tot man van de wedstrijd, hoopt dat hij nu eindelijk de waardering krijgt waar hij zo naar snakt.

"Ik moest een keer een finale winnen om gerespecteerd te worden voor mijn carrière", zei de Belg in het Stade de France. "Ik heb in Engeland twee keer de Premier League gewonnen met Chelsea, maar ik kreeg nooit erkenning. Een magazine in Engeland zette me niet op een lijst met de tien beste keepers ter wereld. Ik zeg niet dat ik de nummer 1 had moeten zijn, maar dat ze me niet eens opnamen in de top 10, is vreemd. Een gebrek aan respect. En in mijn eerste seizoen bij Real Madrid lachten veel mensen me uit. Maar nu sta ik hier als winnaar van de Champions League en dat voelt geweldig."

Courtois verhuisde in 2018 van Chelsea naar Real Madrid. De Belg had vier jaar eerder met Atlético Madrid de finale van de Champions League tegen Real verloren. Zaterdagavond kon hij in Parijs alsnog voor het eerst de Champions League-trofee omhoog houden. "Gianluigi Buffon is misschien wel de beste doelman ooit, maar hij won nooit de Champions League. Ik wilde niet dat mij dat zou gebeuren. We hebben laten zien wie de koning van Europa is", aldus Courtois, die met fraaie reddingen onder anderen Sadio Mané en Mohamed Salah van scoren af hield.

"Mijn belangrijkste redding was op het schot van Mané", zo doelde Courtois op het schot dat hij met zijn vingertoppen tegen de paal tikte. "Ik moest mijn lengte van 2 meter gebruiken om bij de bal te komen en daarna snel draaien om de rebound te pakken."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden