Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doe maar gewoon, dan doe je volgens keeper Noppert gek genoeg

Doe maar gewoon, dan doe je volgens keeper Noppert gek genoeg

DOHA (ANP) - Andries Noppert wist niet wat hij meemaakte toen hij met zijn ploeggenoten van Oranje op een luxe jacht van zo'n 30 miljoen euro op de Perzische Golf dobberde. "Ik dacht, dit maak ik nooit meer mee", vertelt de doelman over het teamuitje van het Nederlands elftal van maandag op het WK in Qatar. "Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik heb er van genoten. Maar dit was misschien wel een beetje over de top. Ik moet ook een beetje dicht bij mezelf blijven. Ik leef niet in zo'n wereld."

De 28-jarige Noppert is met afstand de slechtst betaalde international van Oranje. "Dat is 100 procent zeker", lacht hij. Bij de doelman van Heerenveen staat geen Bentley, Porsche, Maserati of andere luxe auto voor de deur. Voor hem geen privévliegtuigen of hoofdrol als rapper in een clip. "Maar begrijp me niet verkeerd. Ik heb geweldige ploeggenoten. Ik had voor het WK ook wel eens vooroordelen zoals veel Nederlanders. Maar ik ben hier fantastisch opgevangen."

"Ik ben ook niet jaloers. Er bestaat ook een andere kant, dat spelers niet rustig naar een winkelcentrum kunnen", vertelt de doelman die ook heeft gelezen dat de Engelse international Raheem Sterling het WK even heeft verlaten omdat er thuis bij hem is ingebroken. "Dat wil je toch niet", reageert hij. "Als ze zo bij mijn familie in de buurt komen, dan zijn de rapen gaar."

'Geen moment wakker gelegen'

Het is ook voor Noppert lastig te beseffen wat er allemaal met hem gebeurt tijdens het WK in Qatar. Twee jaar geleden stond de Fries nog onder contract bij FC Dordrecht en hij begon het vorige seizoen nog als tweede keus van Go Ahead Eagles. En nu moet hij vrijdag Lionel Messi en zijn Argentijnse ploeggenoten het scoren beletten in de kwartfinale van het WK. "Dat is bizar", zegt de doelman die na afloop niet naar het shirt van Messi zal vragen. "Wat moet ik daarmee? Maar ik vind het natuurlijk wel bijzonder dat hij vrijdag een van mijn tegenstanders is. Ik zette hem altijd in mijn ploeg als ik op de computer FIFA speelde."

Noppert kan zich niet voorstellen dat hij slecht zal slapen voor de kwartfinale tegen de tweevoudig wereldkampioen. "Ik heb ook geen moment wakker gelegen voor mijn debuut hier tegen Senegal. Ik vond het wel prachtig toen ik in de spelerstunnel stond en even later het Wilhelmus mocht zingen. Maar ook dat wordt nu alweer iets gewoner", stelt de keeper, die niet kan inschatten hoe zijn voetballeven er na het WK gaat uitzien.

Misschien zijn ze bij Ajax wel toe aan een jongere doelman. Bij Oranje staat hij al hoger in de pikorde dan Remko Pasveer. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig", vertelt hij. "Ik heb geluk met een bondscoach die heel veel vertrouwen in mij heeft. Dat vertrouwen heb ik bij veel clubs gemist. Ik wil me ook volledig op dit WK focussen. We willen hier winnen en met de beker naar huis vliegen."

Meer uit Voetbal

Deen Svensson nieuwe trainer Union Berlin

BERLIJN (ANP) - Bo Svensson is de nieuwe trainer van Union Berlin. Dat heeft de club uit de Bundesliga bekendgemaakt. Svensson volgt de ontslagen Nenad Bjelica op.

1 uur geleden
Franse doelman Maignan loopt drie weken voor EK weer blessure op

MILAAN (ANP/AFP) - Mike Maignan heeft opnieuw te maken met een tegenvaller. De eerste doelman van de Franse nationale ploeg blesseerde zich tijdens een training van AC Milan aan een vinger. "We wachten op de onderzoeksresultaten", aldus een woordvoerder van de Italiaanse club.

2 uur geleden
Titelverdediger Italië zonder Verratti en Immobile naar EK

ROME (ANP/AFP) - Italië gaat zonder Marco Verratti naar het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. De naam van de 31-jarige middenvelder ontbreekt in de voorlopige selectie van dertig spelers van bondscoach Luciano Spalletti.

2 uur geleden
Stojkovic langer bondscoach van voetballers Servië

BELGRADO (ANP) - Dragan Stojkovic geniet veel vertrouwen van de Servische voetbalbond. De bondscoach van de nationale ploeg heeft nog voor het EK in Duitsland zijn contract met twee jaar verlengd. "De verlenging van onze samenwerking met coach Stojkovic sluit aan bij onze ambities voor de komende periode", laat de Servische bond weten in een persbericht.

3 uur geleden
Succesvolle trainer Motta vertrekt bij Bologna

BOLOGNA (ANP) - Trainer Thiago Motta vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bologna. De coach heeft de leiding van zijn club laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

4 uur geleden
Nieuwe trainer Farioli van Ajax arriveert bij Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Francesco Farioli is gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA. De nieuwe trainer van Ajax zal daar naar verwachting snel zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen zetten. Daarna zal Ajax zijn komst bevestigen en bekendmaken hoe hij gepresenteerd wordt.

5 uur geleden
Lopetegui nieuwe trainer van West Ham United

LONDEN (ANP) - Julen Lopetegui is de nieuwe trainer van West Ham United. De Spanjaard is de opvolger van David Moyes, die aan het einde van het seizoen afscheid heeft genomen van de club uit Londen.

5 uur geleden