Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doe-het-zelfconcern Lowe's stijgt op Wall Street na cijfers

Doe-het-zelfconcern Lowe's stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Lowe's behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. Wel verlaagde het bedrijf de prognoses voor het gehele jaar doordat consumenten voorzichtiger zijn geworden met grotere uitgaven aan verbouwingsprojecten door de hoge inflatie. Het aandeel won desondanks 2,4 procent. Concurrent Home Depot, die vorige week ook al zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagde, steeg met 0,9 procent.

De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond het schuldenplafond in de gaten. Maandag leverden de onderhandelingen tussen president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy nog geen deal op. Biden en McCarthy spraken wel van productieve gesprekken.

McCarthy sprak de verwachting uit dat hij dagelijks met de president gaat overleggen tot er een overeenkomst kan worden gesloten. Het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid moet worden verhoogd anders dreigen de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld te zitten. Dat zou wereldwijd tot grote financiële onrust kunnen leiden.

Foot Locker

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 33.229 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent tot 4183 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde ook met 0,2 procent tot 12.700 punten.

Dick's Sporting Goods verloor 1,2 procent. De verkoper van sport- en outdoor-artikelen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook handhaafde de retailer zijn verwachtingen voor het hele jaar. Branchegenoot Foot Locker, die vorige week nog met teleurstellende resultaten kwam, steeg 0,9 procent.

Positief analistenrapport

Microsoft daalde 0,2 procent na een positief analistenrapport. Investeringsbank Jefferies noemde het tech- en softwareconcern een topfavoriet en verwacht dat het aandeel met meer dan 20 procent kan stijgen.

Yelp maakte een koerssprong van 9,4 procent. De activistische aandeelhouder TCS Capital Management roept het bestuur van de restaurantbeoordelingswebsite op de strategische mogelijkheden te onderzoeken, waaronder een verkoop van het bedrijf, zo meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

De euro was 1,0776 dollar waard, tegen 1,0819 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,8 procent tot 73,35 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder, op 77,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Werknemers geneesmiddelenfabrikant staken volgende week, zegt FNV

HAARLEM (ANP) - Werknemers van geneesmiddelenfabrikant Teva leggen volgende week het werk neer als het bedrijf uit Haarlem niet met een veel beter loonvoorstel komt, meldt FNV-bestuurder Agostino Di Giacomo Russo. Medewerkers zijn niet tevreden over het iets verbeterde loonbod van het Haarlemse bedrijf deze week voor een nieuwe cao, die voor zo'n 350 werknemers gaat gelden.

25 minuten geleden
Dell flink hoger op Wall Street na sterke vraag AI-servers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde daarbij van een sterke vraag naar zijn servers voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van liefst 30 procent.

1 uur geleden
Problemen met boekhouding Amerikaans grondstoffenconcern ADM

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse grote handelaar in landbouwproducten Archer-Daniels-Midland (ADM) waarschuwt dat er problemen zijn met de boekhouding van het bedrijf. ADM stelt de publicatie van het jaarverslag uit, laat het bedrijf weten. In januari zette ADM onverwachts de financieel topman van het bedrijf op non-actief in afwachting van de uitkomst van een intern onderzoek.

1 uur geleden
Italiaanse regering hekelt blokkade EU verkoop ITA aan Lufthansa

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering maakt zich grote zorgen over de blokkade die de EU opwerpt tegen de verkoop van een belang in de nationale luchtvaartmaatschappij ITA aan het Duitse Lufthansa. Dat heeft minister van Financiën Giancarlo Giorgetti vrijdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Heijmans-topman roept mensen op: maak niet overal bezwaar tegen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders moeten stoppen met het voortdurend maken van bezwaar tegen bouwprojecten bij hen in de buurt. Die oproep deed topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij merkt dat de maatschappij steeds individualistischer en harder is geworden. "Maar de woningzoeker staat met lege handen langs de kant."

2 uur geleden
Grote containerrederij CMA CGM vaart weer via Rode Zee

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse containerrederij CMA CGM vaart weer via de Rode Zee. De op twee na grootste vervoerder ter wereld zegt per schip te gaan beoordelen of de situatie veilig genoeg is. Het bedrijf had eerder al gezegd dat de Franse marine ondersteuning zou bieden als de schepen de route weer zouden gaan varen.

3 uur geleden
Kredietverstrekker huursector VS in de fout bij risicocontroles

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse bank die veel geld uitleent aan beleggers in commercieel vastgoed, New York Community Bancorp (NYCB), is in de problemen geraakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat interne controles op risico's rond kredieten niet op orde zijn. Ook ziet het bedrijf zich genoodzaakt een afschrijving van 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) te doen op transacties uit het verleden.

3 uur geleden