Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doe-het-zelfbedrijf Home Depot zakt op Wall Street na cijfers

Doe-het-zelfbedrijf Home Depot zakt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Home Depot behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan kenners hadden verwacht en verlaagde ook zijn prognoses voor het hele jaar. Volgens financieel topman Richard McPhail kopen klanten vooral minder dure items zoals terrassets en grills en kiezen ze vaker voor kleinere verbouwingsprojecten. Het aandeel werd 3,1 procent lager gezet. Concurrent Lowe's ging mee omlaag en verloor 1,9 procent.

Ook werd bekendgemaakt dat de totale winkelverkopen in de Verenigde Staten in april met 0,4 procent toenamen. Dat was zoals economen hadden verwacht. Grote winkelbedrijven als Walmart, Target en Kohl's, die later deze week met cijfers komen, daalden desondanks tot 1,7 procent. Daarnaast bleek dat de Amerikaanse industriƫle productie vorige maand met 0,5 procent is toegenomen.

Beleggers hielden ook de onderhandelingen tussen de Democraten en de Republikeinen over het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid in de gaten. Als het schuldenplafond niet wordt verhoogd, kunnen de VS binnenkort bepaalde betalingen niet meer uitvoeren wat wereldwijd tot grote financiƫle onrust kan leiden.

Dow Jones en Nasdaq

De Dow-Jonesindex noteerde na een kwartier handel 0,2 procent lager op 33.277 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4133 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 12.380 punten.

Horizon Therapeutics kelderde 19 procent. Volgens persbureau Bloomberg gaat de Amerikaanse toezichthouder FTC een rechtszaak aanspannen om de verkoop van het biotechbedrijf aan zijn branchegenoot Amgen te blokkeren. Het zou voor het eerst in ruim tien jaar zijn dat de FTC een overname in de farmaceutische sector wil tegenhouden. De toezichthouder zou vrezen dat door de aankoop de innovatie en het tempo van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen worden vertraagd. Het aandeel Amgen leverde 0,3 procent in.

Capital One en Baidu

Capital One klom 4,2 procent. Zakenzender CNBC meldde dat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van beursmiljardair Warren Buffett, een belang van zo'n 950 miljoen dollar heeft genomen in de kredietverstrekker.

Baidu steeg 1,6 procent. De omzet van de Chinese zoekmachine, die ook een notering heeft in New York, nam het afgelopen kwartaal toe en het bedrijf boekte ook weer winst, na een verlies een jaar geleden.

Euro en olie

De euro was 1,0883 dollar waard, tegen 1,0872 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent in prijs tot 71,58 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 75,62 dollar per vat.

Meer uit Financieel

UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

1 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

2 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

3 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

5 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

6 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

6 uur geleden
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

PRIMORSK (ANP/BLOOMBERG) - De Russische olietanker Viktor Bakaev is vanuit de havenstad Primorsk op weg naar China met een lading van 730.000 vaten ruwe olie. De Russische staatsrederij Sovcomflot negeert daarmee de blokkade van westerse landen die het schip op de zwarte lijst hebben gezet.

6 uur geleden