Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental vliegtuigcrash in Kazachstan loopt op

Dodental vliegtuigcrash in Kazachstan loopt op

ALMATY (ANP) - Een passagiersvliegtuig van vliegtuigmaatschappij Bek Air is neergestort in Kazachstan vlak na vertrek van de luchthaven van Almaty. Daarbij zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen.

Het gaat om een toestel van het type Fokker 100. Aan boord waren 95 passagiers en 5 crewleden. Volgens de lokale autoriteiten zijn 35 passagiers, onder wie zes kinderen, gewond geraakt. Volgens een journalist van persbureau Reuters hing er een dichte mist rond het vliegveld van Almaty.

Het vliegtuig was onderweg van Almaty naar de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan. Het toestel zou direct na vertrek hoogte hebben verloren en boorde zich vervolgens in een gebouw van twee verdiepingen vlak bij de luchthaven. Er was geen brand uitgebroken.

De vliegtuigmaatschappij was niet bereikbaar voor commentaar. De autoriteiten doen onderzoek naar de crash. Gedurende het onderzoek worden alle types van het neergestorte toestel aan de grond gehouden. De vloot van Bek Air bestaat uit Fokker 100-toestellen.

Meer uit Buitenland

Spanningen in Duitse stad Leipzig op linkse demonstratiedag Tag X

LEIPZIG (ANP/DPA) - Op "Tag X", een extreemlinkse protestdag, is het in de Duitse stad Leipzig tot botsingen gekomen tussen demonstranten en de politie, die in groten getale was uitgerukt. De politie sprak van "grote rellen", waarbij vuurwerk en stenen naar de politie werden gegooid. Voor "Tag X" zijn in linkse kringen door heel Duitsland mensen opgeroepen mee te doen, mogelijk duizenden zijn naar Leipzig gekomen. De aanleiding is de veroordeling van de links-extremistische Lina E. en drie anderen. Zij werden woensdag veroordeeld voor aanslagen op vermeende of daadwerkelijke neonazi's, waarbij meerdere gewonden vielen.

1 uur geleden
Biden ondertekent wet over verhoging schuldenplafond

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de wet ondertekend over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Na weken onderhandelen en gekibbel werd het wetsvoorstel donderdag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

1 uur geleden
Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

7 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

8 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

9 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

11 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

12 uur geleden