Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental van instorting flat Florida opgelopen naar 16

Dodental van instorting flat Florida opgelopen naar 16

SURFSIDE (ANP/AFP/RTR) - Het dodental door het instorten van een appartementencomplex in Florida is gestegen naar zestien. De burgemeester van Miami-Dade zei woensdag dat afgelopen nacht vier lichamen zijn gevonden. Nog 147 mensen worden vermist, aldus Daniella Levine Cava. Het is niet bekend of zij in het pand in Surfside aanwezig waren toen het instortte.

Vooralsnog is niemand levend onder het puin gehaald, maar er is nog enige hoop. Reddingswerkers hebben wel openingen gevonden, gevormd onder ingestorte balkons. Sommige van deze openingen zijn groot genoeg om doorheen te kruipen, maar hier zijn nog geen overlevenden in gevonden.

De burgemeester van Surfside, Charles Burkett, heeft in een interview beloofd dat de reddingsteams niemand achter zullen laten. "We zijn nog niet bij de bodem. We weten niet wat daar is. We gaan niet raden en geen leven-of-doodbesluit nemen door zomaar te stoppen met zoeken naar mensen die nog in leven kunnen zijn onder het puin." Het puin slinkt volgens hem elke dag. Ook zijn twee gespecialiseerde teams met honden actief.

Afvalwagens

Terwijl de hulpdiensten doorwerken, is op beelden van lokale media te zien hoe afvalwagens brokstukken weghalen van de locatie. Lokale autoriteiten maken zich momenteel zorgen over puin dat van het nog staande deel van het gebouw afvalt.

President Joe Biden bezoekt de rampplek donderdag met zijn vrouw Jill. "Het is een onvoorstelbaar moeilijke tijd voor de families die deze tragedie te verduren hebben", zei Biden eerder.

De oorzaak van de instorting van het Champlain Towers South-complex is nog niet duidelijk. Wel waarschuwde een ingenieur drie jaar geleden al voor grote structurele schade aan het gebouw van twaalf verdiepingen. De vereniging van eigenaren waarschuwde in april dat de schade in de parkeergarage erger was geworden en maakte ook melding van schade aan het dak. Er zouden binnenkort werkzaamheden beginnen aan het complex van veertig jaar oud

Meer uit Buitenland

Rellen Nieuw-Caledonië houden aan: dode en veel arrestaties

NOUMÉA (ANP/RTR/AFP) - In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is een dode gevallen bij onrust over een omstreden hervorming. In de hoofdstad Nouméa klonken woensdag schoten en scholen bleven dicht.

7 minuten geleden
Poetin prijst 'oprechte wens' China voor vrede in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de "oprechte wens" van China om de crisis in Oekraïne te helpen oplossen geprezen. Dat deed hij in een interview met Chinese staatsmedia voorafgaand aan een tweedaags bezoek aan het land.

1 uur geleden
Studie: hittegolven leiden wereldwijd tot 150.000 doden per jaar

SYDNEY (ANP/DPA) - Hittegolven tijdens de warmste maanden van het jaar leiden elk jaar tot meer dan 150.000 doden wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Monash University in Australië.

1 uur geleden
Containerschip had tweemaal panne voor botsing brug Baltimore

BALTIMORE (ANP) - Het containerschip dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, kampte kort voor de botsing tweemaal met elektrische problemen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten in een voorlopig rapport.

2 uur geleden
Evacuaties in Canadese oliestad om dreiging van grote bosbrand

FORT MCMURRAY (ANP) - Een grote bosbrand nadert gestaag de Canadese stad Fort McMurray in de provincie Alberta, die in een gebied ligt waar veel olie wordt gewonnen. Ongeveer 6000 mensen in vier buitenwijken van de stad hebben te horen gekregen dat zij moeten evacueren, meldden lokale autoriteiten.

2 uur geleden
Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

6 uur geleden
In Oekraïne gaat stroom op rantsoen door Russische aanvallen

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is stroom op rantsoen gegaan omdat er weer een tekort is door grootschalige Russische aanvallen op energiecentrales. Ook is de temperatuur aanzienlijk gedaald.

9 uur geleden