Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental uitbraak coronavirus stijgt naar 360

Dodental uitbraak coronavirus stijgt naar 360

PEKING (ANP) - Het dodental door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China is volgens de Chinese gezondheidsautoriteiten opgelopen naar 360. Zondag kwamen er 56 nieuwe sterfgevallen en 2100 nieuwe besmettingen bij. Inmiddels zouden, verspreid over heel China, bijna 16.600 mensen zijn besmet met het virus.

Ongeveer 2100 van de besmette mensen zijn volgens de Chinese Gezondheidscommissie ernstig ziek en mogelijk in levensgevaar.

In Hubei bevindt zich de miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Van de 360 doden, vielen er 350 in deze regio. De 10 anderen in andere delen van China.

Buiten China viel tot nu toe 1 dode, een Chinees die naar de Filipijnen was afgereisd. Het totaal aantal ziektegevallen buiten China staat op 181, de meeste daarvan (20) in Japan.

Meer uit Buitenland

Aanklager ICC vraagt arrestatiebevel voor Netanyahu en Hamas-top

DEN HAAG (ANP) - De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) Karim Khan vraagt om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders.

5 minuten geleden
China ziet geen veranderingen met komst nieuwe president Taiwan

BEIJING (ANP/AFP) - China ziet geen veranderingen wat Taiwan betreft nu daar een nieuwe president aan de macht is. "Het verandert niets aan het historische en juridische feit dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één China behoren", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

37 minuten geleden
Israël wil grondoffensief in Rafah verder uitbreiden

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël is nog altijd van plan het grondoffensief in Rafah verder uit te breiden. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft dat gezegd tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die in Israël is.

1 uur geleden
Oud-president Zuid-Afrika mag toch niet meedoen aan verkiezingen

JOHANNESBURG (ANP/RTR) - De Zuid-Afrikaanse oud-president Jacob Zuma mag toch niet meedoen aan de parlementsverkiezingen. Het constitutionele hof heeft dat maandag besloten, nadat een lagere rechtbank Zuma's deelname vorige maand juist had goedgekeurd na een eerdere uitsluiting door de kiescommissie.

2 uur geleden
Leider Iran kondigt rouwperiode aan en kiest interim-president

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vijf dagen van nationale rouw aangekondigd na de dood van president Ebrahim Raisi. Ook heeft hij zijn condoleances overgebracht aan het Iraanse volk en een tijdelijke opvolger voor Raisi aangewezen.

3 uur geleden
Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

3 uur geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

4 uur geleden