Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental overstromingen Jakarta loopt verder op

Dodental overstromingen Jakarta loopt verder op

JAKARTA (ANP/AFP) - Het hoogwater dat tijdens de jaarwisseling de Indonesische hoofdstad Jakarta trof, heeft al zeker 53 mensen het leven gekost. De Indonesische overheid heeft dit dodental zaterdag bekendgemaakt. Nog altijd kunnen tienduizenden inwoners niet terugkeren naar hun woningen omdat die nog steeds onder water staan.

Meer dan 170.000 inwoners hebben hun toevlucht gezocht in schuilplaatsen in de stad nadat hun woonwijken waren ondergelopen. Ze verblijven daar onder slechte omstandigheden en er dreigt een tekort aan drinkwater en voedsel.

De overstromingen zijn vermoedelijk de ernstigste sinds 2013. Toen verloren tientallen mensen het leven. In en rond de Indonesische hoofdstad wonen zo'n 30 miljoen mensen. De stad aan zee zinkt weg en kampt al tijden met overstromingen. President Joko Widodo overweegt daarom een nieuwe hoofdstad te laten bouwen.

Meer uit Buitenland

Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland zal geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne leveren, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag. Volgens Mitsotakis heeft Griekenland al ander defensiematerieel naar Oekraïne gestuurd, maar kan Athene geen wapensystemen leveren die cruciaal zijn voor Griekenland.

2 uur geleden
Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie

KYIV (ANP/DPA/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil de binnenlandse defensieproductie uitbreiden met hulp van het Westen, zei hij donderdag in zijn dagelijkse videotoespraak. Zelensky zei dat hij internationale partners die niet over eigen productiecapaciteiten beschikken vraagt ​​om te investeren in de Oekraïense defensiesector, om gezamenlijk wapens te produceren en het front te versterken.

5 uur geleden
Deel hof vindt president VS tot op zekere hoogte onschendbaar

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De conservatieve rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof hebben laten doorschemeren dat een president tot op zekere hoogte onschendbaarheid geniet tegen strafvervolging. Dat gaven ze aan in de zaak die door Donald Trump voor het hof is gebracht over beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

10 uur geleden
EU-parlement stemt in met gezamenlijke integriteitswaakhond EU

STRAATSBURG (ANP) - Er komt een gezamenlijke integriteitswaakhond voor de bestuursinstellingen van de Europese Unie. Het Europees Parlement heeft de nieuwe instantie, die schandalen als omkopingsaffaire Qatargate moet helpen voorkomen, goedgekeurd.

10 uur geleden
Proces in smaadzaak E. Jean Carroll tegen Trump hoeft niet over

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de smaadzaak tegen Donald Trump die schrijfster E. Jean Carroll had aangespannen niet over hoeft. De Amerikaanse oud-president heeft zowel hoger beroep aangetekend als een verzoek om een nieuw proces ingediend, maar wat betreft dat laatste krijgt Trump nu nul op het rekest.

11 uur geleden
Advocaat Trump benadrukt noodzaak onschendbaarheid president

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een advocaat van Donald Trump is door de rechters van het hooggerechtshof ondervraagd over de vraag of Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Trump is de eerste oud-president in de Amerikaanse geschiedenis die zich moet verantwoorden in een strafzaak. Hij was zelf niet bij het hooggerechtshof in Washington aanwezig omdat hij bij de strafzaak tegen hem in New York moet zijn over het betalen van zwijggeld aan een pornoster.

12 uur geleden
Landen met gegijzelden in Gaza roepen Hamas op ze vrij te laten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Achttien landen hebben in een verklaring Hamas opgeroepen om de mensen vrij te laten die sinds 7 oktober worden gegijzeld. Het gaat om landen waarvan een of meerdere burgers in Gaza worden vastgehouden.

13 uur geleden