Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental overstromingen Griekenland loopt verder op

Dodental overstromingen Griekenland loopt verder op

ATHENE (ANP/AFP/DPA) - Het dodental als gevolg van de overstromingen in het midden van Griekenland is verder gestegen tot veertien, zegt de brandweer. In de buurt van de stad Karditsa werden de lichamen gevonden van een 65-jarige man en zijn 88-jarige moeder. Eerder waren al twaalf doden gemeld.

Er wordt gevreesd voor meer slachtoffers. Nog steeds worden mensen vermist. Reddingsteams zijn er nog niet in geslaagd alle dorpen te bereiken die zonder drinkwater zijn komen te zitten. Bovendien wordt door het stilstaande water het risico op epidemieën met de dag groter. Mensen wordt aangeraden onder geen beding overstromingswater te drinken.

In het weekend werden nog steeds mensen gered met hulp van helikopters, opblaasbare boten en tractoren. De autoriteiten schatten dat er ruim 73.000 hectare onder water staat. Vanwege alle schade die is ontstaan door de overstromingen, onder meer aan wegen, is de start van het schooljaar van aanstaande maandag in de getroffen regio uitgesteld.

Snelweg afgesloten

Van de snelweg tussen Athene en de noordelijke havenstad Thessaloniki is 70 kilometer afgesloten. Automobilisten tussen het noorden en het zuiden van het land moeten grote omwegen maken.

Het noodweer met de overstromingen als gevolg, volgen op de verwoestende bosbranden in Griekenland deze zomer, waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

Meer uit Buitenland

Leider Iran kondigt rouwperiode aan en kiest interim-president

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vijf dagen van nationale rouw aangekondigd na de dood van president Ebrahim Raisi. Ook heeft hij zijn condoleances overgebracht aan het Iraanse volk en een tijdelijke opvolger voor Raisi aangewezen.

26 minuten geleden
Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

47 minuten geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

1 uur geleden
Lichaam van Iraanse president geborgen na helikoptercrash

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse Rode Halve Maan meldt dat de lichamen zijn geborgen na de helikoptercrash in noordwesten van Iran. Onder de negen doden zijn president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Steunbetuigingen voor Iran na onverwachte dood van president

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De eerste buitenlandse leiders hebben gereageerd op het plotselinge overlijden van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Hij is verongelukt bij een helikoptercrash zondag in Iran. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian is daarbij omgekomen.

2 uur geleden
Kabinet Iran houdt nieuwe spoedzitting na dood president

TEHERAN (ANP/DPA) - Het kabinet in Iran is voor de tweede keer binnen 24 uur bijeengekomen voor een spoedzitting, melden Iraanse media maandagochtend. Deze stap komt na de bevestiging van het overlijden van president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Regering Iran opereert 'zonder verstoring' na dood Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - De regering van Iran zegt "'zonder verstoring" te zullen opereren na de dood van president Ebrahim Raisi. De Iraanse leider is omgekomen bij een helikoptercrash in het noordwesten van Iran.

3 uur geleden