Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental na tyfoon op Filipijnen loopt op tot ruim 400

Dodental na tyfoon op Filipijnen loopt op tot ruim 400

MANILLA (ANP/AFP) - De tyfoon Rai op de Filipijnen heeft inmiddels aan meer dan vierhonderd mensen het leven gekost, blijkt uit een laatste telling van de autoriteiten. Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat de regio werd getroffen door het noodweer en enkele provincies hebben spoedig meer water, voedsel en noodtenten nodig.

De zware storm kwam eerder deze maand aan land en liet een spoor van vernieling achter in zuidelijke en centrale regio's van het land. Er zijn 405 mensen om het leven gekomen, voornamelijk door verdrinking of aardverschuivingen. 82 mensen worden nog vermist en 1147 anderen zijn gewond geraakt door de tyfoon.

Veel gebieden zitten zonder stroom, meer dan 530.000 huizen zijn vernield en dorpen zijn overstroomd. De schade loopt in de honderden miljoenen dollars, omdat ook veel wegen en landbouwgebieden zijn vernield.

Rai bereikte de Filipijnen als supertyfoon met windsnelheden tot 195 kilometer per uur en ging gepaard met een grote hoeveelheid regen. De tyfoon trof bijna 4,5 miljoen mensen, ruim 500.000 van hen moesten vanwege het noodweer hun huis verlaten en schuilen in een opvangcentrum.

Meer uit Buitenland

Oekraïne: 26 van 38 Russische drones neergehaald

KYIV (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van maandag op dinsdag 38 drones ingezet voor aanvallen op Oekraïne. De meeste zouden zijn neergehaald, maar toch werd de voor de graanexport belangrijke havenstad aan de Donau Izmajil opnieuw getroffen, meldt de Oekraïense luchtmacht.

21 minuten geleden
Rusland en VS beschuldigen elkaar van onrust Nagorno-Karabach

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland en de VS hebben elkaar beschuldigd van het veroorzaken van instabiliteit rond Nagorno-Karabach. Maandag zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland een onbetrouwbare bondgenoot was voor Armenië. De Russische ambassadeur in de VS noemt die uitspraken "schandelijk" en zegt dat de VS alleen maar Rusland willen beschadigen.

23 minuten geleden
Thaise protestleider krijgt vier jaar cel om majesteitsschennis

BANGKOK (ANP/AFP) - Een Thaise rechtbank heeft dinsdag een van de leidende figuren in de door jongeren geleide pro-democratische protestbeweging in het land tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij de koning zou hebben beledigd.

51 minuten geleden
600 vluchtelingen in opvang Berlijn in quarantaine om mazelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Een aankomstcentrum voor vluchtelingen in Berlijn is maandag in quarantaine geplaatst na een uitbraak van de mazelen. De ongeveer 600 bewoners van het centrum mogen het gebouw voorlopig niet verlaten, meldt het Duitse staatsbureau voor Vluchtelingenzaken.

2 uur geleden
Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

4 uur geleden
Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

5 uur geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

6 uur geleden