Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door zware regens China verder opgelopen

Dodental door zware regens China verder opgelopen

ZHENGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door het noodweer in de Chinese provincie Henan is gestegen naar 33. Zeker acht mensen worden nog vermist. Sinds de zware regenval afgelopen vrijdag begon, zijn al meer dan 376.000 mensen geëvacueerd.

In de provinciehoofdstad Zhengzhou vielen de meeste doden, 25. Daar viel in drie dagen tijd de hoeveel regen die normaal gesproken in een jaar valt. Volgens meteorologen komt dit soort regenval eens in de "duizend jaar" voor. Straten in de stad waren veranderd in kolkende rivieren, waarin auto's drijven. De elektriciteit is op veel plekken uitgevallen.

Ook het metrosysteem in de stad liep onder. Op sociale media gingen video's rond van mensen die in treinstellen tot aan hun schouders in het water stonden. In het metrostelsel vielen zeker 12 doden. Boze burgers vragen zich op Chinese socialemediaplatforms af waarom de metro tijdens de zware regenval niet werd afgesloten. "Waarom mochten reizigers er nog in terwijl het water op de straten al ongeveer tot het middel kwam?", vraagt een van hen zich af.

Meer zware regenval verwacht

De problemen lijken nog niet voorbij, want donderdag wordt nog meer zware regenval verwacht. Inwoners van de hoofdstad verplaatsen hun auto's naar hoger gelegen plekken, terwijl meteorologen waarschuwen voor landverschuivingen en nieuwe overstromingen.

De schade van de overstromingen wordt nu al geschat op meer dan 157 miljoen euro.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS veroordelen 'intimidatie' van buitenlandse pers in China

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Staten zeggen zich "grote zorgen" te maken over de manier waarop buitenlandse verslaggevers worden behandeld in China. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat journalisten zijn lastiggevallen en geïntimideerd.

1 uur geleden
Krijgsraad vervolgt zaak Surinaamse oud-president Bouterse

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse krijgsraad gaat vrijdag verder met de behandeling van de verzetzaak tegen de Surinaamse oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse in het 8 decemberproces. Het Surinaamse Openbaar Ministerie zal aan het woord komen en een strafeis uitspreken, zo is aangekondigd door het hof van justitie.

5 uur geleden
Rechter seponeert een van de elf aanklachten tegen Weinstein

LOS ANGELES (ANP) - De rechter heeft een van de elf aanklachten tegen voormalig Hollywood-producer Harvey Weinstein geseponeerd. De advocaten van Weinstein meenden dat drie van de aanklachten verjaard waren, maar de rechter wees dat in twee gevallen af. De rechter geeft de openbaar aanklagers wel de kans om de geseponeerde aanklacht aan te passen en opnieuw in te dienen.

7 uur geleden
Meerdere doden en veel gewonden door bosbranden in Turkije

ANTALYA (ANP) - Door bosbranden in het zuiden van Turkije zijn vier mensen overleden en ruim 180 mensen gewond geraakt, melden lokale autoriteiten. Duizenden brandweerlieden zijn uitgerukt uit naar drukke toeristische gebieden langs de Mediterrane kust. Er woedden nog tientallen branden in Turkije, maar het grootste deel hiervan is volgens de Turkse minister van land- en bosbouw onder controle.

7 uur geleden
Biden wil coronavaccinatie belonen met 100 dollar

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alle pas gevaccineerde Amerikanen zouden 100 dollar (ongeveer 85 euro) moeten krijgen. De Amerikaanse president Biden roept de autoriteiten in het land op dat bedrag te verstrekken aan iedereen die zich laat prikken tegen het coronavirus.

11 uur geleden
Aanklacht misbruik tegen hoogste geestelijke in VS tot nu toe

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse ex-kardinaal Theodore McCarrick (91) is aangeklaagd voor aanranding van een tiener in 1974. De voormalige aartsbisschop van Washington is daarmee de hoogste katholieke functionaris in het land die wordt vervolgd voor seksueel misbruik, melden Amerikaanse media.

13 uur geleden
Langer avondklok in Salou, Sitges en Barcelona

BARCELONA (ANP/AFP) - Pech voor vakantievierende nachtbrakers in de Spaanse regio Catalonië. In de strijd tegen corona wordt in populaire badplaatsen als Salou en Sitges en in de hoofdstad Barcelona de avondklok verlengd, voor de tweede keer.

16 uur geleden