Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door virus in België stijgt boven 5000

Dodental door virus in België stijgt boven 5000

BRUSSEL (ANP) - Het aantal sterfgevallen in België door het coronavirus of een vermoeden daarvan is naar 5163 gestegen. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op de intensivecareafdelingen blijven dalen, maakten de Belgische gezondheidsautoriteiten bekend. "Het virus neemt in kracht af, maar de situatie in de zorgcentra is nog zeer ernstig", zei viroloog Steven Van Gucht.

Er overleden het afgelopen etmaal 313 mensen aan het longvirus. Donderdag werd nog een recordaantal van 417 gemeld. In de ziekenhuizen bezweken 114 bevestigde coronapatiënten. De verpleeghuizen rapporteerden 199 nieuwe sterfgevallen waarbij het voor een kwart om door laboratoriumtests bevestigde besmettingen ging. Bij de andere overlijdens wordt aangenomen dat het virus een grote rol heeft gespeeld.

De afgelopen 24 uur werden 320 nieuwe patiënten in de ziekenhuizen opgenomen en mochten 399 mensen weer naar huis. Er liggen nog 5161 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling van 148 ten opzichte van donderdag. Het aantal ic-patiënten nam met 42 af naar 1140.

Meer uit Buitenland

Aanhoudingen in Berlijn bij zoektocht voortvluchtige RAF-leden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft twee aanhoudingen verricht bij de zoektocht naar voortvluchtige leden van terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Over de identiteit van de arrestanten is nog niets bekendgemaakt.

27 minuten geleden
Gesprekken over bestand Gaza verwacht in Caïro

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - In Caïro worden zondag naar verwachting de gesprekken hervat over een bestand in de Gazastrook. Een delegatie van de Hamasbeweging zou inmiddels zijn gearriveerd in de Egyptische hoofdstad.

37 minuten geleden
Roep om nieuw onderzoek bij herdenking verdwenen vlucht MH370

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - Nabestaanden van passagiers van een verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines zijn ongeveer tien jaar na de ramp bijeengekomen in Maleisië. Daar klonk de roep om een nieuw onderzoek naar de verdwijning van vlucht MH370.

1 uur geleden
Lancering nieuwe ISS-bemanning uitgesteld om slecht weer

CAPE CANAVERAL (ANP) - De lancering van de nieuwe bemanning naar het internationale ruimtestation ISS is met een dag uitgesteld. De drie Amerikanen en een Rus zouden zondagochtend vertrekken, maar door de weersomstandigheden wordt dat maandagochtend, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA via X bekendgemaakt.

4 uur geleden
Sneeuwstorm teistert Californië en Nevada in VS

SACRAMENTO (ANP) - Een enorme sneeuwstorm raast over delen van de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Tienduizenden mensen zitten zonder stroom, belangrijke wegen zijn afgesloten en skigebieden op slot gedraaid. In de bergachtige regio van de Sierra Nevada worden windstoten gemeten van ruim 300 kilometer per uur, melden Amerikaanse media.

6 uur geleden
Israël voert weer aanvallen uit op Hezbollah in Libanon

TEL AVIV/BEIROET (ANP) - Het Israëlische leger heeft opnieuw stellingen van Hezbollah in Zuid-Libanon aangevallen. Vliegtuigen hebben twee militaire installaties van de door Iran gesteunde militie bestookt, meldt het Israëlische leger zaterdagavond. De afgelopen 48 uur zouden "in totaal tien terroristen" zijn gedood, onder wie een commandant, meldt een legerwoordvoerder.

8 uur geleden
Trump wint ook voorverkiezingen in Idaho en Missouri

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump heeft de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse staten Idaho en Missouri gewonnen, meldt peilingbureau Edison Research. Eerder zaterdag schaarde een ruime meerderheid van de stemgerechtigden bij de partijconventie van de Republikeinen in Michigan zich ook al achter de oud-president.

8 uur geleden