Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door overstromingen Noord-China blijft oplopen

Dodental door overstromingen Noord-China blijft oplopen

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG/AFP/DPA) - Het noodweer in het noorden van China heeft zeker 62 mensen het leven gekost. Beijing en omliggende gebieden kregen eind juli te maken met zware regenbuien die overstromingen veroorzaakten. Het dodental loopt waarschijnlijk nog verder op, want er zijn nog tientallen mensen vermist.

De regenbuien waren de zwaarste voor Beijing sinds het begin van de metingen 140 jaar geleden. In de Chinese hoofdstad zijn 33 mensen overleden. De meeste slachtoffers stierven volgens de autoriteiten door overstromingen en het instorten van gebouwen. Van de overledenen werkten er zeker vijf voor de hulpdiensten.

In de aan Beijing aangrenzende provincie Hebei zijn lokaal vijftien sterfgevallen gerapporteerd en in de noordelijkere provincie Jilin veertien. Deze cijfers zijn inmiddels een aantal dagen oud. Mogelijk loopt het aantal slachtoffers in deze provincies nog op. De volledige omvang van de schade is ook nog niet bekend. Critici halen uit naar de overheid, die niet genoeg zou doen om mensen in getroffen gebieden te helpen.

Meer uit Buitenland

President Cyprus: geen andere optie dan hereniging met Turks deel

NICOSIA (ANP/AFP) - De president van Cyprus, Nikos Christodoulides, heeft zich uitgesproken voor een hereniging met het Turkse deel van het eiland. Er is "geen andere optie", aldus de Grieks-Cypriotische politicus vijftig jaar na de Turkse inval.

9 minuten geleden
Uitgaansverbod en leger op straat in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/DPA) - De regering van Bangladesh heeft zaterdag een uitgaansverbod afgekondigd na vier dagen van gewelddadige studentenprotesten. Daarbij zijn volgens plaatselijke media meer dan honderd doden gevallen, meer dan de helft daarvan op vrijdag. Het leger patrouilleert in de hoofdstad Dhaka. Bij de onlusten zijn naar verluidt driehonderd agenten gewond geraakt. De politie zou ook met vuurwapens op betogers hebben geschoten.

1 uur geleden
Twaalf Congresleden vragen Biden af te zien van kandidatuur

WASHINGTON (ANP/RTR) - Nog eens twaalf Democratische Congresleden hebben vrijdag opgeroepen dat president Joe Biden moet afzien van zijn deelname aan de presidentsverkiezingen. Dat melden Amerikaanse media. Niet sinds Bidens beroerde prestatie in een debat met zijn tegenkandidaat Donald Trump hebben zoveel partijgenoten zich op één dag tegen hem gekeerd.

5 uur geleden
Schutter verkende terrein met drone kort voor aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - Thomas Matthew Crooks, die afgelopen zaterdag probeerde Donald Trump dood te schieten, verkende het terrein in Pennsylvania met een drone kort voordat de oud-president er een toespraak hield. Dat zeggen bronnen aan The Wall Street Journal. De veiligheid tijdens het campagne-evenement heeft veel vragen opgeroepen.

5 uur geleden
Trump belt met Zelensky

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump heeft vrijdag een "heel goed telefoongesprek" gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen bekendgemaakt via zijn platform Truth Social.

7 uur geleden
Israëlische kolonisten bestormen stad op Westelijke Jordaanoever

HUWARA (ANP) - Israëlische kolonisten hebben een aanval uitgevoerd op Palestijnen en hun eigendommen in de stad Huwara, in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

14 uur geleden
Nationalistische oud-parlementariër Oekraïne neergeschoten

LVIV (ANP/RTR) - Een nationalistisch voormalig lid van het Oekraïense parlement is vrijdag neergeschoten en ernstig verwond, meldt de politie. Het gaat om de 60-jarige Iryna Farion, bekend van haar campagnes om de Oekraïense taal te promoten. De politie zoekt nog naar de man die Farion neerschoot in een straat in de westelijke stad Lviv.

15 uur geleden