Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door ontploffen tankwagen in Zuid-Afrika opgelopen

Dodental door ontploffen tankwagen in Zuid-Afrika opgelopen

JOHANNESBURG (ANP/AFP) - Het aantal doden door het ontploffen van een tankwagen in Zuid-Afrika is opgelopen naar vijftien, heeft minister Joe Phaahla van Volksgezondheid zondag bekendgemaakt. "Gisteren stond het dodental op tien mensen en nu zitten we op vijftien vanaf vanmorgen", zei Phaahla tegen verslaggevers in een ziekenhuis dicht bij de plek waar de ontploffing zaterdag plaatsvond.

De explosie gebeurde in de buurt van Johannesburg. Het voertuig was vast komen te zitten onder een brug, waarschijnlijk doordat de truck te hoog was. Hulpdiensten waren uitgerukt om te helpen, maar konden niet voorkomen dat de vrachtwagen ontplofte. Bij de explosie raakten ook veertig mensen gewond, onder wie zes brandweerlieden. De wagen vervoerde 60.000 liter vloeibaar gas.

Meer uit Buitenland

Poging president Portugal te straffen voor landverraad faalt

LISSABON (ANP/RTR) - De poging van de Portugese politieke partij Chega om de president te vervolgen voor landverraad is door de rest van het parlement afgewezen. De rechts-populisten zijn boos dat president Marcelo Rebelo de Sousa herstelbetalingen heeft voorgesteld voor voormalige Portugese koloniën.

58 minuten geleden
Media: Slovaakse premier Fico beschoten en geraakt

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De Slovaakse premier Robert Fico is neergeschoten. Hij is gewond geraakt, melden Slovaakse media. Een verdachte is aangehouden.

59 minuten geleden
Ontsnapte Franse gevangene op opsporingslijst van Interpol

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De gedetineerde die deze week met veel geweld is bevrijd in Frankrijk, is op de internationale opsporingslijst van politieorganisatie Interpol gezet. Die heeft een zogenoemde 'red notice' uitgevaardigd tegen Mohamed Amra. Dat komt neer op een verzoek aan opsporingsdiensten in de hele wereld om een gezochte persoon aan te houden.

1 uur geleden
Europese fractie van PVV boos over uitsluiting verkiezingsdebat

BRUSSEL (ANP) - De Europese verzamelfractie ID, waar de PVV ook bij hoort, heeft een boze brief gestuurd naar de voorzitter van het Europees Parlement. Aanleiding is de beslissing van de Europese omroep EBU, dezelfde die ook het Eurovisie Songfestival organiseert, om Identiteit en Democratie niet mee te laten doen met een groot lijsttrekkersdebat volgende week in het Europees Parlement.

1 uur geleden
Biden wil alleen ruim voor verkiezingen in debat met Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden wil uitsluitend ruim voor de verkiezingen in november in debat met zijn rivaal Donald Trump. Die heeft inmiddels zijn aanbod geaccepteerd voor confrontaties op televisie in juni en september.

1 uur geleden
Oekraïne evacueert 8000 mensen uit aangevallen regio Charkiv

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt dat inmiddels zo'n 8000 mensen zijn geëvacueerd uit de noordoostelijke grensregio Charkiv om het Russisch offensief daar.

2 uur geleden
VS beloven Oekraïne 2 miljard dollar aan militaire financiering

KYIV (ANP) - De Verenigde Staten hebben Oekraïne voor 2 miljard dollar (1,9 miljard euro) aan militaire financiering beloofd. Dit is voor Oekraïne een "cruciaal moment" door de "nieuwe, meedogenloze Russische aanvallen" op het land en de "waanzinnige aanvallen" op burgerdoelen, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

2 uur geleden