Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door cycloon in Indonesië en Oost-Timor loopt op

Dodental door cycloon in Indonesië en Oost-Timor loopt op

JAKARTA (ANP/DPA/AFP) - Het dodental als gevolg van de cycloon Seroja in het oosten van Indonesië en Oost-Timor is opgelopen tot bijna 180. Er wordt nog gezocht naar meer dan zeventig mensen die vermist worden.

De Zuidoost-Aziatische landen kregen zondag te maken met aardverschuivingen, overstromingen en modderstromen. Verschillende dorpen zijn volledig of deels verwoest. Onder meer ziekenhuizen, wegen, bruggen en duizenden woningen zijn beschadigd.

Zo'n 20.000 mensen zijn geëvacueerd. De autoriteiten in Indonesië en Oost-Timor maken zich zorgen over een mogelijke uitbraak van Covid-19 in de drukke opvangcentra. Naast voedsel en dekens sturen de autoriteiten ook mondkapjes en coronatesten die kant op.

In Indonesië zijn zeker 140 mensen omgekomen door het natuurgeweld. De autoriteiten in Oost-Timor hebben 37 sterfgevallen geregistreerd. Mogelijk loopt het dodental op. Met speurhonden wordt gezocht naar vermisten. Gewonden worden onder meer behandeld op hospitaalschepen die de marine heeft gestuurd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Slachtoffers bij schietpartij in Indianapolis

INDIANAPOLIS (ANP/DPA) - Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Indianapolis zijn volgens de politie meerdere gewonden gevallen. Plaatselijke media maakten aanvankelijk melding van een aantal doden, maar de politie heeft alleen gezegd dat er slachtoffers met schotwonden zijn en de dader zich van het leven heeft beroofd.

34 minuten geleden
Beelden vrijgegeven van doodschieten 13-jarige door politie in VS

CHICAGO (ANP/BELGA) - De autoriteiten in Chicago hebben donderdag een video vrijgegeven van een politieagent die een 13-jarige jongen doodschiet. Het gaat om "ondraaglijke" beelden, zegt de burgemeester van de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Israël voert luchtaanval uit na raketlancering vanuit Gazastrook

TEL AVIV (ANP/BELGA) - Het Israëlische leger heeft vrijdagochtend luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting het zuiden van Israël.

2 uur geleden
Biden ontvangt Zuid-Koreaanse president in mei in de VS

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt in de tweede helft van mei zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in in Washington. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is er nog geen exacte datum vastgesteld. Het bezoek dient onder meer om de relatie tussen beide landen te onderstrepen.

3 uur geleden
Recordgroei Chinese economie: toename van 18,3 procent

PEKING (ANP/DPA) - De Chinese economie lijkt de coronacrisis grotendeels te hebben overwonnen en begon het nieuwe jaar met een recordgroei. De op een na grootste economie van de wereld groeide het eerste kwartaal met 18,3 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020. Het is de grootste toename sinds het land ruim dertig jaar geleden is begonnen met het bijhouden van de kwartaalcijfers.

3 uur geleden
Met vertrek Raúl Castro als partijleider komt einde aan tijdperk

HAVANA (ANP) - Vrijdag begint op Cuba het congres van de regerende Communistische Partij. Tijdens de belangrijke partijbijeenkomst die tot maandag duurt zal naar verwachting Raúl Castro zijn functie als partijleider neerleggen. Dat betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren 50.

5 uur geleden
VN geven Saint Vincent een miljoen dollar aan noodsteun

KINGSTOWN (ANP) - Het door een vulkaanuitbarsting getroffen Caribische eiland Saint Vincent ontvangt een miljoen dollar (ruim 836.000 euro) aan noodsteun van de Verenigde Naties. De fondsen zullen voorzien in "dringende humanitaire hulp aan getroffen mensen, vooral degenen die geëvacueerd zijn", staat in een verklaring van de VN.

5 uur geleden