Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door coronavirus in VK loopt op tot 10.612

Dodental door coronavirus in VK loopt op tot 10.612

LONDEN (ANP/RTR) - Het aantal sterfgevallen door coronabesmetting is in het Verenigd Koninkrijk de 10.000 gepasseerd. De gezondheidsautoriteiten maakten zondag bekend dat er nu 10.612 Britse patiënten zijn overleden ten gevolge van de virusinfectie. Dat zijn er 737 meer dan 24 uur geleden.

Als lichtpuntje kon het ministerie aanvoeren dat de jongste cijfers iets gunstiger zijn dan de voorbije twee dagen. Toen bezweken meer dan 900 Britten aan Covid-19. Sinds de corona-uitbraak begon, vertoonden de cijfers in voorgaande weekeinden echter ook een teruggang, mogelijk als gevolg van vertraging in de doorgifte van overlijdensgevallen.

Het aantal geregistreerde besmettingsgevallen liep met 5288 op tot 84.279. Het VK is daarmee China, waar de virusuitbraak begon, voorbij. Peking telde volgens de site worldometers.info zondag 99 nieuwe slachtoffers (totaal 82.052) maar geen nieuwe overledenen. Dat zijn er tot dusver 3339.

Volgens de minister van Volksgezondheid Matt Hancock is de National Health Service (NHS) de controle niet kwijtgeraakt door de pandemie. Hij zei zondag dat er in de ziekenhuizen momenteel nog 2295 bedden op de intensive care beschikbaar zijn. "Bij het begin van de crisis zeiden velen dat de NHS overvraagd zou raken. We hebben dat risico elders gezien, maar niet hier. Toch is het vandaag een sombere dag omdat we nu op de lijst landen staan die meer dan 10.000 doden te betreuren hebben door het coronavirus".

Meer uit Buitenland

Australië: instroom migranten halveren door strakkere visumregels

SYDNEY (ANP) - Australië heeft maandag bekendgemaakt dat het de visumregels voor internationale studenten en laagopgeleide werknemers wil aanscherpen. De instroom van migranten zou daardoor de komende twee jaar kunnen halveren. De regering wil een naar eigen zeggen "kapot" migratiesysteem herzien.

18 minuten geleden
Netanyahu aan Hamasstrijders: geef jullie over, einde nadert

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft Hamasstrijders opgeroepen hun wapens neer te leggen en de strijd te staken. "Ik zeg tegen de terroristen van Hamas: het is afgelopen", zei Netanyahu. "Sterf niet voor Sinwar. Geef je nu over." Met Sinwar verwijst hij naar Yahya Sinwar, de leider van Hamas in de Gazastrook.

6 uur geleden
Zelensky ziet strijdmakker in nieuwe Argentijnse president

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoopt dat hij met de Argentijnse ultraliberale president Javier Milei een nieuwe bondgenoot heeft in de strijd tegen Rusland. Tijdens zijn bezoek aan Buenos Aires omhelsde Zelensky Milei en zei hij "overtuigd te zijn dat de samenwerking tussen Oekraïne en Argentinië zal toenemen".

7 uur geleden
Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - De gewapende vleugel van Hamas heeft gezegd dat Israël geen van zijn gijzelaars zal kunnen terughalen, tenzij het gesprekken aanknoopt over het ruilen van gijzelaars tegen Palestijnse gevangenen in Israël. Anders zal geen van de gegijzelden levend de Gazastrook verlaten, aldus de Al Qassam-brigades.

10 uur geleden
Voorzitter wil op tijd klimaattop afronden: 'zou eerste ooit zijn'

DUBAI (ANP) - Als het aan de voorzitter van de klimaattop in Dubai ligt, is de COP dit jaar écht op de laatste dag afgelopen. "Dat zou de eerste ooit zijn", lacht Hilde Stroot van Oxfam Novib, die de onderhandelingen nauw in de gaten houdt. Toch zijn partijen deze top ook verrast door de vaart van de Verenigde Arabische Emiraten.

11 uur geleden
Iran beschuldigt Zweedse EU-diplomaat van samenzwering met Israël

TEHERAN/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Iraanse justitie heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus beschuldigd van samenzwering met en spionage voor Israël en 'het verspreiden van verderf op aarde'. Die laatste aanklacht is een ruim gedefinieerde misdaad die alles kan omvatten wat door de sjiitische staat als ongewenst wordt beschouwd en kan tot de doodstraf leiden.

12 uur geleden
President Oekraïne Zelensky bij inauguratie ambtgenoot Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Onder de hoge gasten bij de inauguratie van de nieuwe Argentijnse president Javier Milei is ook de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky. Argentijnse media melden dat de komst van Zelensky door de Oekraïense ambassade in Buenos Aires is bevestigd. Het is het eerste bezoek van Zelensky aan een Latijns-Amerikaans land sinds de Russische inval in februari 2022. Hij heeft onderweg een tussenlanding gemaakt in Kaapverdië.

13 uur geleden