Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door coronavirus in Duitsland stijgt met 45 tot 8302

Dodental door coronavirus in Duitsland stijgt met 45 tot 8302

BERLIJN (ANP/RTR) - Het geregistreerde dodental door het coronavirus in Duitsland is de afgelopen 24 uur met 45 gestegen tot 8302. Dat zijn er 35 meer dan een dag eerder, blijkt uit cijfers van het Robert Koch-Institut. Dat is het Duitse RIVM.

Het aantal vastgestelde besmettingen steeg met 432 en staat op 179.002. Het etmaal daarvoor nam dat nog met 289 toe.

De Duitse deelstaten Saksen en Thüringen hebben maandag bekendgemaakt op 6 juni van vrijwel alle coronamaatregelen af te willen zijn. Beide deelstaten liggen in voormalig Oost-Duitsland en tellen samen ruim zes miljoen inwoners. Er zijn maar weinig besmettingen en willen daarom "alles weer openen", met hooguit enkele uitzonderingen.

De zestien Duitse deelstaten hebben veel bevoegdheden en stippelen over het algemeen hun eigen coronabeleid uit. Pogingen van bondskanselier Angela Merkel ze op één lijn te krijgen, stuiten vaak op verwijten dat ze nu veel te aarzelend optreedt en de lockdown de economie om zeep helpt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Rechter blokkeert eerste executies door regering-Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank in Washington heeft op het laatste moment de uitvoering van de eerste executies door de regering-Trump geblokkeerd. Het gaat om vier moordenaars die ter dood zijn veroordeeld door een nationale (federale) rechtbank. Het zouden de eerste executies op federaal niveau zijn geweest sinds 2003.

16 minuten geleden
Hongkong scherpt coronabeleid weer aan

HONGKONG (ANP) - De autoriteiten in Hongkong leggen inwoners met ingang van woensdag nieuwe beperkingen op om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Zo mogen mensen in het openbaar nog maar in groepen van vier personen bij elkaar komen. Ook wordt het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht gesteld, bericht de krant South China Morning Post.

56 minuten geleden
Santokhi gekozen tot president Suriname, Brunswijk vicepresident

PARAMARIBO (ANP) - Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk zijn met algemene stemmen gekozen tot respectievelijk president en vicepresident van Suriname. Dat gebeurde in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblée, het parlement van Suriname. Ze worden donderdag geïnstalleerd.

1 uur geleden
Aantal illegale migranten dat EU binnenkomt gedaald

BRUSSEL (ANP) - Het aantal vluchtelingen dat de eerste helft van 2020 illegaal naar de Europese Unie reisde, is met een vijfde gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de Europese grensbewakingsorganisatie Frontex.

1 uur geleden
Russische oud-journalist Safronov aangeklaagd wegens hoogverraad

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische oud-journalist en voormalig media-adviseur van ruimtevaartorganisatie Roskosmos, Ivan Safronov, is aangeklaagd wegens hoogverraad. Dat meldt het Russische persbureau TASS, op basis van de advocaat van Safronov.

2 uur geleden
Minister bezorgd over feestende Duitsers op Mallorca

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse minister van Volksgezondheid maakt zich zorgen over het gedrag van Duitse toeristen op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca die zich niets aantrekken van de coronamaatregelen. Ze gaan gewoon uit zonder mondkapje en zonder voldoende afstand te houden.

3 uur geleden
President Kosovo aangekomen in Den Haag voor verhoor

DEN HAAG (ANP/RTR) - De Kosovaarse president Hashim Thaçi is in Den Haag aangekomen voor zijn verhoor voor het Kosovotribunaal. Hij wordt ondervraagd over zijn rol in de onafhankelijkheidsstrijd in 1998 en 1999.

4 uur geleden