Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental door coronavirus gestegen tot 1765

Dodental door coronavirus gestegen tot 1765

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot 1765. Dat is een stijging van 100 ten opzichte van een etmaal eerder.

Het aantal Chinese besmettingsgevallen door het virus, dat in december in de Chinese provincie Hubei de kop opstak, is zondag de 70.000 gepasseerd, meldt de provinciale gezondheidsdienst. Ruim 58.000 van de in totaal 70.400 besmettingen zijn in Hubei. Het virus verspreidde zich vanaf december snel over CHina en is ook in ruim twintig andere landen vastgesteld bij patiënten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Aantal doden door corona in Spanje boven 15.000

MADRID (ANP/RTR) - Het aantal doden door het coronavirus in Spanje is tot boven de 15.000 gestegen. Het ministerie van Volksgezondheid meldde dat er 683 nieuwe sterfgevallen waren.

47 minuten geleden
Nieuwe bemanningsleden voor ISS de ruimte in

BAIKONOER (ANP/DPA) - Onder strenge veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus is donderdag met succes een raket met drie nieuwe bemanningsleden voor het internationale ruimtevaartstation ISS gelanceerd vanaf basis Baikonoer in Kazachstan. Het gaat om twee Russen en een Amerikaan die na een vlucht van ongeveer 6 uur bij het station zullen arriveren.

53 minuten geleden
Polen wil coronamaatregelen afzwakken om economie te helpen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil na Pasen een aantal maatregelen intrekken die zijn genomen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Dat zegt de minister van Volksgezondheid Waldemar Kraska. Welke maatregelen mogelijk worden versoepeld zei Kraska niet.

1 uur geleden
Aantal coronadoden in België overstijgt 2500

BRUSSEL (ANP) - In België zijn het afgelopen etmaal 283 mensen overleden door het coronavirus, het hoogste aantal in een dag sinds de uitbraak van de epidemie. In totaal zijn tot nu toe 2523 sterfgevallen te betreuren.

1 uur geleden
'Italië verlengt lockdown met vijftien dagen'

ROME (ANP) - De Italiaanse regering gaat de lockdown vrijdag met vijftien dagen verlengen. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa op basis van ingewijden. Aanvankelijk gold de lockdown tot 13 april.

2 uur geleden
Rusland meldt opnieuw meer dan duizend nieuwe coronabesemettingen

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft voor de derde dag op rij een recordtoename van nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. De afgelopen 24 uur is bij 1459 mensen het longvirus vastgesteld. Het dodental in Rusland is met dertien gestegen tot 76.

2 uur geleden
Spaanse premier ziet lichtpuntjes in coronacrisis

MADRID (ANP/RTR) - De Spaanse premier Pedro Sánchez ziet bemoedigende ontwikkelingen in de cijfers over de coronacrisis in zijn land. "Het vuur begint onder controle te komen", verklaarde hij voorafgaand aan een stemming in het parlement over de verlenging van de noodtoestand in het land tot 26 april.

3 uur geleden