Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental coronavirus stijgt met 27 naar 5775

Dodental coronavirus stijgt met 27 naar 5775

BILTHOVEN (ANP) - Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5775. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 27 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Dat zijn er 6 minder dan het RIVM woensdag meldde.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 13 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.640 patiënten in ziekenhuizen gelegen door het virus. Ook die gegevens komen soms wat later binnen.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 44.700. Dat zijn er 253 meer dan op woensdag. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiënten vermoedelijk hoger.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Waarschuwingen voor handelaren in melatonine

UTRECHT (ANP) - De gezondheidsinspectie (IGJ) heeft tien bedrijven gewaarschuwd die melatoninehoudende producten verhandelden zonder de vereiste vergunningen. Producten met melatonine worden genomen in de hoop er beter door te kunnen slapen.

7 uur geleden
Al bijna 16.000 afspraken voor coronatest GGD

DEN HAAG (ANP) - Via het landelijke afsprakennummer voor een coronatest zijn al bijna 16.000 afspraken gemaakt. Er zijn intussen bijna 9600 tests afgenomen en 94 mensen positief bevonden. Dat meldt de GGD.

8 uur geleden
Sanquin-onderzoeker: er is vaccin nodig tegen coronavirus

ROTTERDAM (ANP) - De groepsimmuniteit voor het coronavirus is nog ver weg. Uit onderzoek bij ruim 7000 bloeddonoren bij de bloedbanken van Sanquin komt naar voren dat zo'n 5,5 procent van de donoren antistoffen tegen het coronavirus heeft ontwikkeld, meldt onderzoeksleider Hans Zaaijer van Sanquin in het AD. "Er is een vaccin nodig."

12 uur geleden
Dinsdag nog gezondheidsadvies voor Dam-demonstranten

DEN HAAG (ANP) - De demonstranten die maandag de te drukke betoging op de Amsterdamse Dam hebben bijgewoond, krijgen dinsdag nog te horen wat hun te doen staat. Over de demonstranten zijn grote zorgen, omdat ze zo dicht samendromden dat het coronavirus mogelijk heeft kunnen overslaan. Betogers doen er misschien verstandig aan om in quarantaine te gaan of zich te laten testen.

1 dag geleden
Dodental coronavirus stijgt met 5 naar 5967

BILTHOVEN (ANP) - Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5967. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vijf nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

1 dag geleden
Hoogleraar virologie: betogers moeten goed op gezondheid letten

ROTTERDAM (ANP) - Hoogleraar virologie Marion Koopmans houdt "serieus rekening" met de mogelijkheid dat de grote demonstratie tegen racistisch politiegeweld in Amsterdam kan leiden tot een nieuwe golf van coronabesmettingen. "Met zo’n grote groep is duidelijk dat die kans bestaat", reageert Koopmans, die geldt als autoriteit op haar vakgebied, op de betoging.

1 dag geleden
Zorgen in Japan om plotselinge stijging coronagevallen

TOKIO (ANP/DPA) - In Japan hebben de autoriteiten hun zorgen geuit over de stijging van het aantal coronabesmettingen. De gouverneur van de Japanse hoofdstad, Yuriko Koike, vertelde de media dat ze samen met deskundigen overweegt om een alarmsysteem genaamd Tokio-Alert voor het eerst te gebruiken om de bevolking te waarschuwen.

1 dag geleden