Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental coronavirus stijgt met 11, 13 nieuwe ziekenhuisopnames

Dodental coronavirus stijgt met 11, 13 nieuwe ziekenhuisopnames

BILTHOVEN (ANP) - Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5822. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 11 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Dat zijn er 12 minder dan zaterdag.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 13 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, 3 meer dan zaterdag.

Het totaal aantal overleden personen door het nieuwe coronavirus in Nederland ligt nu op 5822. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames staat na zondag op 11.672. Ook die gegevens komen soms wat later binnen.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 45.236. Dat zijn er 172 meer dan zaterdag. Ook hier ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

"De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken", aldus het RIVM.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

loespassieux 1 maand geleden
Wil dat zeggen dat u zich, zo mogelijk, niet zal laten vaccinerend tegen o.a. dit virus?
loespassieux 1 maand geleden
Dus?
V.v.C. 1 maand geleden
Stelt u zich het volgende eens voor. Binnen afzienbare tijd krijgen wij allemaal een vaccinatiepaspoort. En zoals de naam al doet vermoeden wordt aan het paspoort de eis verbonden dat we gevaccineerd moeten zijn om te mogen reizen. En dat niet alleen, het paspoort moet ook getoond worden om te kunnen trouwen; een rijbewijs te halen; toegang te krijgen tot scholen; kinderbijslag en uitkeringen te ontvangen etc. Met andere woorden de staat kan u chanteren. En het eind is zoek? https://stichtingvaccinvrij.nl/vaccinatie-paspoort-de-macht-van-de-farmaceutische-industrie-kent-geen-grenzen/

Meer uit Gezond

WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

6 uur geleden
Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiënt

DEN HAAG (ANP) - Mensen die al lange tijd genezen zijn van kanker hoeven vanaf volgend jaar geen extra hoge premies meer te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar niet meer bij hun verzekeraar hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad.

8 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic stabiliseert zich

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensive care is weer iets gestegen, van 21 naar 25. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal schommelt de laatste week rond de twintig. Soms zit het er iets boven, zoals op vrijdag. Soms zit het aantal er iets onder, zoals afgelopen zaterdag en zondag, toen de ic's achttien mensen behandelden. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van stabilisatie "op een laag niveau".

9 uur geleden
Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg.

9 uur geleden
Corona-noodwet maandag naar de Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De corona-noodwet gaat maandag naar de Tweede Kamer. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge vrijdag na afloop van de ministerraad. De Kamer zal het plan waarschijnlijk na de zomer behandelen. Dan kan de wet in het najaar ingaan

10 uur geleden
'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

1 dag geleden