Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden na 'enorme luchtaanval' op Oekraïne

Doden na 'enorme luchtaanval' op Oekraïne

KYIV (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen door Russische luchtaanvallen op Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die zegt dat zes regio's onder vuur zijn genomen. Hij spreekt over een "enorme luchtaanval".

Een van de dodelijke slachtoffers viel volgens de president in de zuidelijke stad Mykolajiv, waar volgens de autoriteiten ook veel huizen schade opliepen. "Meer dan tien mensen raakten gewond in Kyiv. Inmiddels is de dood gemeld van twee van die slachtoffers", aldus de president op berichtendienst X.

De Oekraïense strijdkrachten zeggen dat Rusland 64 drones en raketten heeft gebruikt om doelen aan te vallen. Daarvan zouden er 44 zijn vernietigd. De aanval viel samen met een bezoek van EU-buitenlandgezant Josep Borrell aan Kyiv. Hij zocht dekking in een schuilkelder.

Meer uit Buitenland

Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

ROME (ANP/AFP) - Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

27 minuten geleden
Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

39 minuten geleden
China beëindigt grote militaire oefening bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China heeft de uitgebreide militaire oefeningen bij Taiwan afgesloten. Die waren afgelopen week gestart na de beëdiging van de nieuwe Taiwanese president Lai Ching-te.

1 uur geleden
Oppositieleider India stemt in megaverkiezing

NEW DELHI (ANP/AFP) - Het Indiase oppositiekopstuk Rahul Gandhi heeft zijn stem uitgebracht bij de hervatting van de parlementsverkiezingen in zijn land. Daar kan in een periode van anderhalve maand op verschillende dagen worden gestemd vanwege de enorme omvang van de verkiezingen.

2 uur geleden
Eerste Franse toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/AFP) - De eerste evacuatievluchten met Franse toeristen hebben eilandengroep Nieuw-Caledonië verlaten. De vakantiegangers worden met militaire vliegtuigen naar Australië en Nieuw-Zeeland gebracht en kunnen daarna met een lijnvlucht doorreizen naar Frankrijk.

2 uur geleden
Papoea-Nieuw-Guinea: honderden bedolven onder aardverschuiving

PORT MORESBY (ANP/RTR) - Meer dan 300 mensen en ruim 1100 huizen zijn bedolven onder een enorme aardverschuiving die een afgelegen dorp in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea heeft verwoest. Dat maakte een Papoea-Nieuw-Guineese krant zaterdag bekend. Daarbij verwees het dagblad naar opmerkingen van een parlementslid van het land.

3 uur geleden
Cannes maakt zich op voor uitreiking van de Gouden Palm

CANNES (ANP) - Het Festival van Cannes maakt zich op voor de slotceremonie. De jury onder leiding van Barbie-regisseur Greta Gerwig maakt zaterdagavond bekend welke van de 22 competitiefilms naar huis gaat met de prestigieuze Gouden Palm. Daarnaast worden de Grand Prix, de Juryprijs en prijzen voor beste acteur, actrice, regisseur en scenario toegekend.

6 uur geleden