Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden in Turkije na tegenaanval uit Syrië

Doden in Turkije na tegenaanval uit Syrië

ANKARA (ANP) - In een Zuid-Turkse grensplaats zijn doden gevallen door een aanval uit Syrië. Bij de beschietingen kwamen zeker drie personen om het leven, zes burgers van Karkamis raakten gewond, aldus de autoriteiten. Volgens hen was het een raketaanval van Koerden die strijden voor onafhankelijkheid.

De aanval lijkt een reactie op de Turkse beschietingen van Koerdische milities in het aangrenzende noorden van Syrië en Irak. Naar schatting kwamen daarbij veertig mensen om het leven.

De Turkse luchtaanvallen volgen op de bomaanslag onlangs in de Turkse metropool Istanbul, die zes mensen het leven kostte. Volgens de Turkse regering zaten Koerdische extremisten er achter. De aangehouden hoofdverdachte, een vrouw uit Syrië, zou hebben bekend.

Meer uit Buitenland

Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

5 minuten geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

1 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

2 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

3 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

4 uur geleden
Hamas en Fatah tekenen samen verklaring met oproep tot eenheid

BEIJING (ANP/AFP) - Afgevaardigden van de Palestijnse beweging Hamas en de partij Fatah hebben samen met twaalf andere Palestijnse groeperingen een overeenkomst en oproep voor nationale eenheid ondertekend. De Palestijnse partijen hebben op uitnodiging van China met elkaar gesproken in Beijing. Volgens de Chinese regering zou Hamas met dit akkoord in "een nationale regering van verzoening" kunnen komen na de oorlog in de Gazastrook.

4 uur geleden