Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden en tientallen vermisten door noodweer in westen Duitsland

Doden en tientallen vermisten door noodweer in westen Duitsland

SCHULD (ANP) - Het noodweer in Duitsland heeft het leven gekost aan zeker negen mensen. In de zwaar getroffen plaats Schuld (Rijnland-Palts) worden volgens de autoriteiten ook nog tientallen personen vermist. Daar zijn zeker zes huizen ingestort na overstromingen en hevige regen.

De politie zegt volgens Duitse media dat inmiddels bijna zeventig mensen worden vermist in Schuld. Daar zouden ook nog veel huizen op instorten staan. Sommige inwoners hebben een veilig heenkomen gezocht op de daken van woningen. In het gebied Ahrweiler, waar Schuld deel van uitmaakt, vielen zeker vier doden. De lichamen zouden op verschillende plaatsen zijn gevonden.

Ook in andere delen van Duitsland vielen doden. Nieuwsblad Focus bericht dat in Solingen (Noordrijn-Westfalen) een 82-jarige man is omgekomen. Die viel in zijn onder water gelopen kelder. In het gebied Unna overleed een 77-jarige man in een ondergelopen kelder. De politie zegt dat ook in de plaats Rheinbach een dode is gevallen door het noodweer.

Brandweerlieden

Het noodweer kostte eerder ook al het leven aan zeker twee brandweerlieden, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Zij waren bezig met reddingswerkzaamheden. Het gaat onder meer om een 46-jarige man die woensdagmiddag in Altena (Noordrijn-Westfalen) is meegesleurd door het water. Enkele uren later overleed ook een 52-jarige medewerker van de brandweer.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zijn op meerdere plaatsen rivieren buiten hun oevers getreden. Scholen in diverse plaatsen blijven donderdag dicht en het treinverkeer is verstoord. De autoriteiten hebben een beroep gedaan op het leger om te helpen bij evacuaties. De strijdkrachten zetten speciale voertuigen in om mensen te bereiken in de gemeente Kordel in Rijnland-Palts, die door hoog water is afgesneden van de buitenwereld.

Meer uit Buitenland

Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

9 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

2 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

3 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

6 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

7 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

10 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

12 uur geleden