Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden en ruim 50 vernielde politiebureaus door protesten Colombia

Doden en ruim 50 vernielde politiebureaus door protesten Colombia

BOGOTA (ANP/DPA) - Bij gewelddadige protesten in Colombia zijn woensdag zeven mensen om het leven gekomen. Ook raakten 140 mensen gewond, onder wie 87 politiemensen, aldus de politie tegen de Colombiaanse krant El Tiempo. Zeker vijftig politiebureaus werden vernield. De onlusten volgen op de dood van de 46-jarige ingenieur en advocaat Javier Ordoñez, die de nacht ervoor tijdens een gewelddadige arrestatie om het leven kwam.

Betogers raakten met name in hoofdstad Bogota slaags met de veiligheidsdiensten. Al werden ook in Medellin en Cali politiebureaus doelwit van het geweld. De politie zette onder andere traangas en flitsgranaten in om de boze menigte uiteen te drijven. De demonstranten zetten banden en vuilcontainers in brand, gooiden met brandbommen en vernielden verder winkelpanden en banken. Ook vernielden ze tientallen bussen. Zeker zeventig mensen zijn opgepakt voor de vernielingen.

Ordoñez was dinsdagavond door twee agenten in Bogota tegengehouden, mogelijk in het kader van de coronaregels. Die beschuldigden hem van het drinken op straat.

Op beelden van zijn arrestatie is te zien dat Ordoñez herhaaldelijk wordt getaserd. Daarna is hij naar het politiebureau meegenomen waar hij meermaals zou zijn geslagen. Vanwege zijn verwondingen is Ordoñez naar een kliniek gebracht, waar hij overleed.

Meer uit Buitenland

Biden belooft Kyiv 175 miljoen in afwachting van miljardenpakket

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat aankondigen dat hij 175 miljoen dollar (162 miljoen euro) vrijmaakt voor extra militaire steun aan Oekraïne, meldt een Amerikaanse overheidsbron. De belofte doet hij in afwachting van een miljardenpakket dat door het Congres moet worden goedgekeurd.

20 minuten geleden
Poetin aangekomen in Saudi-Arabië, spreekt met de kroonprins

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Saudi-Arabië aangekomen. Hij spreekt daar met kroonprins Mohammed bin Salman onder meer over olie, de oorlog in Gaza en de oorlog in Oekraïne, zegt het Kremlin. Het is de tweede stop van Poetin tijdens een zeldzaam bezoek aan het Midden-Oosten, na een eerdere stop in de Verenigde Arabische Emiraten.

49 minuten geleden
Oud-voorzitter Kevin McCarthy verlaat het Amerikaanse Congres

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse parlementsvoorzitter Kevin McCarthy verlaat het Huis van Afgevaardigden. De Republikein, die dit najaar als voorzitter werd afgezet, schrijft in de Wall Street Journal dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar stelt.

1 uur geleden
Europese Commissie wil extra geld voor beveiliging synagoges

BRUSSEL (ANP) - Er komt als het aan de Europese Commissie ligt extra Europees geld voor de beveiliging van synagoges, moskeeën en kerken. Het geld is onderdeel van een reeks van maatregelen die de Europese Commissie woensdag versneld heeft voorgesteld om de toenemende polarisatie tegen te gaan.

2 uur geleden
UNESCO voegt iftar toe aan lijst van immaterieel erfgoed

KASANE (ANP) - De iftar, de maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang wordt gegeten, is opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO. Het Immaterieel Erfgoed Comité van de VN-organisatie heeft een gezamenlijke aanvraag hierover goedgekeurd van Iran, Turkije, Azerbeidzjan en Oezbekistan.

2 uur geleden
Al 10.000 ton aan wapentuig aan Israël geleverd sinds 11 oktober

JERUZALEM/TEL AVIV (ANP) - Na de aankomst van het tweehonderdste vrachtvliegtuig met wapens sinds 11 oktober heeft het Israëlische ministerie van Defensie bekendgemaakt dat er al meer dan 10.000 ton aan wapentuig is aangekomen. De oorlog met Hamas begon 7 oktober en vier dagen later arriveerde het eerste vliegtuig met nieuwe wapens voor het Israëlische leger. Het gaat volgens het ministerie om onder meer gevechtsvoertuigen, wapens, munitie, kogelwerende vesten, medische voorraden en andere zaken.

3 uur geleden
Laatste vermiste dood gevonden na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP) - Indonesische reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de laatste persoon die nog vermist werd na een vulkaanuitbarsting op Sumatra. Het dodental stijgt daarmee naar 23.

6 uur geleden