Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden en gewonden bij aanval op militair ziekenhuis in Kabul

Doden en gewonden bij aanval op militair ziekenhuis in Kabul

KABUL (ANP/RTR/AFP) - Bij een aanval op het grootste militaire ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn volgens de Taliban zeker negentien doden en vijftig gewonden gevallen. Er vonden twee explosies plaats, waarna onbekenden ook schoten hebben gelost.

De Taliban bevestigen dat er ontploffingen waren bij de ingang van het ziekenhuis met vierhonderd bedden, waar Talibanstrijders en voormalige Afghaanse veiligheidstroepen worden behandeld. Op beelden van vlak na de explosies is een rookpluim boven het gebouw te zien.

Speciale troepen van de Taliban zijn naar het ziekenhuis gestuurd. Een dokter in het pand heeft tegen persbureau AFP verklaard dat er is geschoten in het ziekenhuis. "Ik denk dat de aanvallers van kamer naar kamer gaan, net zoals de eerste keer dat het werd aangevallen", aldus de arts.

Nog niet opgeëist

Het ziekenhuis werd in 2017 aangevallen door gewapende mannen die verkleed waren als medisch personeel. Er kwamen toen zeker dertig mensen om het leven.

De Taliban, die sinds augustus weer de machthebbers van Afghanistan zijn, hebben te maken met bloedige aanslagen van een lokale tak van Islamitische Staat (IS). Of die organisatie ook achter de aanval op het militaire ziekenhuis zit, is niet bekend. Die is nog door geen enkele groepering opgeëist.

Meer uit Buitenland

Vietnam heeft voormalige politieminister als nieuwe president

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het parlement van Vietnam heeft als verwacht To Lam, tot voor kort minister van Openbare Veiligheid, gekozen als president. Lam was vorige week door de Communistische Partij voorgedragen als nieuwe president.

33 minuten geleden
Hulp geleverd via door VS gebouwde pier bereikt Palestijnen niet

WASHINGTON (ANP) - Geen van de 569 ton humanitaire hulp die op een door de VS gebouwde pier in Gaza gearriveerd is, is tot dusver uitgedeeld aan mensen in nood. Dat zei dinsdag een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

3 uur geleden
Jenny Erpenbeck wint International Booker Prize

LONDEN (ANP) - De Nederlandse schrijfster Jente Posthuma heeft naast de International Booker Prize gegrepen. De prestigieuze Britse prijs voor boeken die zijn vertaald naar het Engels ging naar de Duitse auteur Jenny Erpenbeck en haar boek Kairos.

7 uur geleden
Team van Trump verwijdert video over oprichting 'reich'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een video verwijderd van zijn socialemedia-account waarin wordt gerept over de oprichting van een 'reich' na de komende verkiezingen. Het campagneteam van zijn politieke rivaal Joe Biden spreekt schande van het filmpje, dat volgens een woordvoerster van Trump door een onoplettende medewerker online is gezet.

8 uur geleden
Israël draait maatregelen tegen persbureau AP terug

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Israël komt terug op maatregelen tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP). De autoriteiten maakten bekend dat afgepakte camera-apparatuur wordt teruggegeven.

9 uur geleden
Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens dicht bij Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische strijdkrachten zijn naar eigen zeggen "niet ver van Oekraïne" begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens. Eerder deze maand werd in Moskou aangekondigd dat die oefeningen worden gehouden als gevolg van westerse provocaties en bedreigingen.

13 uur geleden
Einde strafzaak Trump in zicht, ex-president getuigt zelf niet

NEW YORK (ANP) - De advocaten van Donald Trump hebben volgens Amerikaanse media hun bewijsvoering gestaakt in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Het bleef tot het laatste moment spannend of ze Trump zelf nog zouden oproepen als getuige, maar dat gebeurde niet. Dat betekent dat het einde van de strafzaak in New York nu in zicht is.

13 uur geleden