Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden door noodweer in oosten van Australië

Doden door noodweer in oosten van Australië

BRISBANE (ANP/AFP/RTR) - In het oosten van Australië zijn zeker zeven mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van extreme regenval. Met name in deelstaten Queensland en New South Wales zijn wegen en huizen ondergelopen. Ook zondag en maandag verwachten de Australische weerdiensten grote hoeveelheden regen.

In grote delen van de regio zijn gevaarlijke situaties ontstaan door de vele neerslag. Zaterdag kwam in Queensland een 34-jarige man om het leven nadat de auto waar hij in zat werd meegesleurd door een overstroming. Er wordt nog gezocht naar een 70-plusser die bij Brisbane in een rivier viel.

De autoriteiten van Queensland roepen mensen op niet de weg op te gaan en thuis te blijven. In New South Wales wordt voor zondag en maandag gewaarschuwd voor overstromingen en rivieren die buiten hun oevers treden. In sommige gebieden is in de afgelopen 24 uur meer dan 300 millimeter neerslag gevallen.

Meer uit Buitenland

Blinken zegt tegen Zelensky dat nieuwe hulp onderweg is

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Nieuwe militaire hulp is onderweg en die hulp zal een verschil maken op het slagveld. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens zijn bezoek aan Kyiv.

16 minuten geleden
Qatar: besprekingen bestand bijna in impasse door operatie Rafah

DOHA (ANP/RTR) - De gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn volgens de premier van Qatar nagenoeg vastgelopen. Dat komt volgens Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani door de omstreden Israëlische operatie in Rafah. Qatar bemiddelt tussen Hamas en Israël.

46 minuten geleden
Poetin gaat deze week nog naar China op uitnodiging van Xi 

MOSKOU/BEIJING (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin gaat op donderdag en vrijdag naar China, laat het Russische persagentschap TASS weten. Ook het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het bezoek zal plaatsvinden.

1 uur geleden
Ngo: nooit eerder waren zoveel mensen op de vlucht in eigen land

GENÈVE (ANP/AFP) - Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen op de vlucht in eigen land als gevolg van conflicten en rampen. Nooit eerder was het cijfer zo hoog, meldt de ngo Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Een jaar eerder stond het aantal zogenaamde IDP's (internally displaced people) nog op 71,1 miljoen. In de laatste vijf jaar is het aantal mensen dat op de vlucht is in eigen land met de helft toegenomen.

2 uur geleden
Eerste internationale VN-staflid gedood bij aanval Israël in Gaza

RAFAH (ANP/AFP/DPA) - Bij een Israëlische aanval op een voertuig in Gaza is een lid van de VN-veiligheidsdienst gedood, meldt een VN-woordvoerder. Het was de eerste internationale, dus niet-Palestijnse, VN-medewerker die op Palestijns grondgebied is gedood sinds het begin van de oorlog in oktober.

4 uur geleden
14 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op kamp Nuseirat

GAZA-STAD (ANP) - Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat, in centraal Gaza, zijn veertien Palestijnen gedood. Dat melden de gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook.

4 uur geleden
Meer dan 50 doden op Sumatra door overstromingen

JAKARTA (ANP) - Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 52 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen, die zaterdagavond begonnen. Huizen, wegen, rijstvelden en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zeventien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten. Lokale reddingswerkers, politie, soldaten en vrijwilligers zoeken naar de vermisten.

5 uur geleden