Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden door ingestort restaurant in Playa de Palma op Mallorca

Doden door ingestort restaurant in Playa de Palma op Mallorca

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Zeker vier mensen zijn overleden en zestien mensen zijn gewond geraakt doordat een restaurant is ingestort op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca, melden plaatselijke media. Het ongeluk gebeurde in de badplaats Playa de Palma, bij het vliegveld.

Volgens de Spaanse kranten El Mundo en El País zijn drie vrouwen en een man omgekomen. Volgens El País werkte een ervan in het etablissement. Van de zestien gewonden zijn er zeven zeer ernstig aan toe en negen ernstig. Ze worden verzorgd in verschillende ziekenhuizen in Palma, melden de kranten verder.

Het getroffen restaurant bevindt zich aan de boulevard. Het terras op de eerste verdieping bezweek rond 20.30 uur, mogelijk door te zware belasting, melden de kranten. Het terras viel een verdieping lager op de begane grond die vervolgens ook instortte. Eronder was een kelder. Daar zijn de meeste slachtoffers gevonden.

Volgens getuigen waren er in het etablissement veel mensen aanwezig, waaronder veel buitenlandse toeristen, omdat het hoogseizoen voor toeristen al was begonnen. Volgens de plaatselijke brandweerchef is onbekend hoeveel mensen aanwezig waren in het pand. Hij sloot niet uit dat er nog meer slachtoffers worden gevonden in het puin, schrijft El País.

Meer uit Buitenland

Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

34 minuten geleden
Hoofdkwartier Vlaams Belang beschadigd tijdens protestmars

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Tijdens een mars tegen extreemrechts in Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang beklad en beschadigd. Demonstranten brachten onder meer anarchistische teksten met graffiti aan op het pand.

2 uur geleden
Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die in Zwitserland bijeenkwamen op de vredestop over Oekraïne hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

4 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

5 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

5 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

5 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

6 uur geleden