Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

BUFFALO (ANP/DPA) - Een man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, zeker tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt, meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Zender NBC News sprak eerder van minstens zeven doden. De schutter, het zou gaan om een 18-jarige witte man, is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad.

Volgens NBC liep de man rond 14.30 uur lokale tijd de supermarkt binnen, zwaar bewapend en gekleed in militaire kleding. Binnen schoot hij in het rond met een geweer. Een politieagent zei tegen de krant The Buffalo News dat toen hij de supermarkt binnenging, het was "alsof hij een horrorfilm inliep".

Volgens de krant droeg de schutter een camera en onderzoekt de politie of hij zijn daad gelivestreamd heeft op internet. Op sociale media circuleren berichten dat hij voorafgaand aan zijn daad een manifest heeft gepubliceerd waarin hij zichzelf een racist en een antisemiet noemt. De supermarkt ligt ten noorden van de stad in een gebied waar vooral zwarte Amerikanen wonen.

Burgemeester Byron Brown zei tijdens een persconferentie dat de schutter niet uit Buffalo komt. De vermoedelijke dader zou uren hebben gereden voordat hij in de stad aankwam "om deze misdaad tegen de mensen van Buffalo te plegen", aldus Brown. Hij sprak van "de ergste nachtmerrie die een gemeenschap kan tegenkomen."

Meer uit Buitenland

Griekse treinen gaan weer rijden, drie weken na dodelijk ongeluk

ATHENE (ANP/AFP) - Drie weken na het grote treinongeluk dat 57 mensen het leven kostte rijden de eerste treinen weer in Griekenland. Op een paar lijnen in het zuiden van het land pakt het spoorpersoneel het werk weer op dat het had neergelegd uit woede over de slechte staat van het spoor.

28 minuten geleden
Xi ziet dat alles verandert dankzij hemzelf en Poetin

MOSKOU (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft na een "constructief" driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van "zijn vriend" en ambtgenoot Vladimir Poetin met de woorden: "Er komt verandering zoals nog niet tevoren in 100 jaar tijd, en wij drijven die samen aan." Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen. Poetin dankte de vertrekkende Chinese leider en wenste hem een goede reis. Poetin brengt later dit jaar een staatsbezoek aan China.

49 minuten geleden
Meer dan 750 arrestaties bij rellen in Parijs sinds donderdag

PARIJS (ANP) - Bij betogingen en ongeregeldheden naar aanleiding van de pensioenhervormingen zijn sinds donderdag in Parijs meer dan 750 mensen gearresteerd. Volgens politiechef Laurent Nunez zijn er veel brandstichters onder de arrestanten. Dagelijks wordt er betoogd in veel Franse steden tegen de pensioenhervorming van de regering van president Macron en premier Borne.

2 uur geleden
Boris Johnson en Liz Truss keren zich tegen Sunaks Brexitplannen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premiers Boris Johnson en Liz Truss zullen woensdag in het Lagerhuis tegen de Brexitplannen van hun opvolger Rishi Sunak stemmen. Volgens Britse media is de nieuwe deal "onacceptabel" voor Johnson, die zelf de vorige overeenkomst met de Europese Unie onderhandelde.

3 uur geleden
Zuid-Korea en VS vieren jubileum met militaire oefeningen in juni

SEOUL (ANP/RTR) - Zuid-Koreaanse en Amerikaanse strijdkrachten houden in juni hun tot nu grootste gezamenlijke militaire oefeningen waarbij met scherp wordt geschoten, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. De oefeningen maken deel uit van de viering van het 70-jarige bestaan van het bondgenootschap tussen de twee landen.

3 uur geleden
Sunaks Brexitdeal stuit op verzet van unionisten en brexiteers

LONDEN (ANP) - Het Britse Lagerhuis buigt zich over de Brexitafspraken die premier Rishi Sunak heeft afgesproken met de Europese Commissie. Waarschijnlijk kan Sunak op een meerderheid rekenen voor het nieuwe handelsprotocol, maar een aanzienlijk verzet van Noord-Ieren en binnen zijn eigen partij zou een fikse tegenvaller zijn voor de premier.

8 uur geleden
Mogelijk besluit over vervolging Trump door 'grand jury' Manhattan

NEW YORK (ANP) - De beslissing of ex-president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in Manhattan, New York, genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

9 uur geleden