Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden bij gevecht in Mexicaanse gevangenis

Doden bij gevecht in Mexicaanse gevangenis

GUADALAJARA (ANP) - Bij een gevecht tussen gevangenen in een Mexicaanse gevangenis zijn volgens de autoriteiten acht doden en circa tien gewonden gevallen. Drie gedetineerden zijn door kogels om het leven gekomen in de inrichting in Puente Grande, circa 425 kilometer ten noordwesten van Mexico-Stad.

Er was volgens de plaatselijke autoriteiten geen sprake van een gevangenisopstand. Het is nog onduidelijk waarom de gedetineerden in gevecht raakten. Vijf gedetineerden zijn aangehouden omdat ze verantwoordelijk zouden zijn voor de aanval op medegevangenen, aldus plaatselijke media. Over hun mogelijke motieven is niets meegedeeld.

De dood van de acht gedetineerden veroorzaakte grote verontwaardiging in de gevangenis, maar alles is volgens de autoriteiten van de deelstaat Jalisco onder controle. Er zijn ook geen vernielingen aangericht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump-uitdager Biden belooft gratis coronavaccin voor iedereen

WASHINGTON (ANP/AFP) - De uitdager van de Amerikaanse president Donald Trump, Joe Biden, belooft een gratis coronavaccin voor iedereen als hij de verkiezingen wint. Op het moment dat er een veilig en effectief vaccin is, moet het voor iedereen beschikbaar zijn. "Of je nu wel of niet verzekerd bent", aldus de Democratische rivaal van de Republikeinse president. In een speech, elf dagen voor de verkiezingen, zette hij zijn plan uiteen om "van het virus af te komen".

4 uur geleden
VS boos op Turken voor testen Russisch raketsysteem

WASHINGTON (ANP/DPA/AFP) - De Amerikanen hebben fel uitgehaald naar hun NAVO-bondgenoot Turkije voor het testen van een omstreden Russisch raketafweersysteem. Washington waarschuwt voor ernstige gevolgen.

4 uur geleden
Ook Frankrijk telt meer dan een miljoen coronabesmettingen

PARIJS (ANP/RTR) - Het aantal coronabesmettingen dat is gemeld in Frankrijk is boven een miljoen uitgekomen. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de afgelopen dag bij nog eens 42.032 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben. Daarmee komt het totale aantal besmettingen dat sinds het begin van de pandemie is geregistreerd uit op 1.041.075.

5 uur geleden
Deense regering grijpt in na stijging coronabesmettingen

KOPENHAGEN (ANP) - De regering van Denemarken scherpt het coronabeleid aan vanwege de snelle verspreiding van het virus. In alle openbare gebouwen, zoals supermarkten en bibliotheken, wordt het dragen van mondkapjes verplicht. Ook moet de verkoop van alcohol na 22.00 uur worden gestaakt, maakte premier Mette Frederiksen bekend. Het aantal mensen dat gelijktijdig mag deelnemen aan openbare bijeenkomsten en activiteiten, wordt naar beneden bijgesteld van 50 naar 10.

6 uur geleden
Akkoord over Europese klimaatwet stap dichterbij

LUXEMBURG (ANP) - De klimaatministers van de Europese Unie hebben overeenstemming bereikt over "grote delen van de Europese klimaatwet". Maar de belangrijkste twistappel, hoever de EU de uitstoot van broeikasgassen in 2030 moet hebben teruggedrongen, laten ze aan de regeringsleiders.

6 uur geleden
Wallonië verscherpt avondklok en wil om 22.00 uur stille straten

NAMEN/BRUSSEL (ANP) - Wallonië scherpt de avondklok aan die in België van kracht is om de razendsnelle nieuwe opmars van het coronavirus te keren. In Franstalig België, waar het virus haast meer dan waar ook in Europa om zich heen grijpt, mogen mensen na 22.00 uur 's avonds de straat niet meer op. Dat mag 's ochtends pas weer vanaf 06.00 uur, heeft de Waalse minister-president Elio Di Rupo vrijdagavond afgekondigd.

6 uur geleden
Tweede debat Trump-Biden trekt minder kijkers dan eerste duel

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Het tweede verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en uitdager Joe Biden heeft minder kijkers getrokken dan hun eerste duel. Volgens een eerste schatting, gemeld door Variety, volgden 21,4 miljoen kijkers het debat donderdagavond op drie grote zenders.

8 uur geleden