Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden bij gevecht in Mexicaanse gevangenis

Doden bij gevecht in Mexicaanse gevangenis

GUADALAJARA (ANP) - Bij een gevecht tussen gevangenen in een Mexicaanse gevangenis zijn volgens de autoriteiten acht doden en circa tien gewonden gevallen. Drie gedetineerden zijn door kogels om het leven gekomen in de inrichting in Puente Grande, circa 425 kilometer ten noordwesten van Mexico-Stad.

Er was volgens de plaatselijke autoriteiten geen sprake van een gevangenisopstand. Het is nog onduidelijk waarom de gedetineerden in gevecht raakten. Vijf gedetineerden zijn aangehouden omdat ze verantwoordelijk zouden zijn voor de aanval op medegevangenen, aldus plaatselijke media. Over hun mogelijke motieven is niets meegedeeld.

De dood van de acht gedetineerden veroorzaakte grote verontwaardiging in de gevangenis, maar alles is volgens de autoriteiten van de deelstaat Jalisco onder controle. Er zijn ook geen vernielingen aangericht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse agent opgepakt die op nek George Floyd knielde

MINNEAPOLIS (ANP/RTR) - De agent die op de nek knielde van de zwarte arrestant George Floyd, is zelf aangehouden. Justitie in het Amerikaanse Hennepin County (Minnesota) stelt dat Derek Chauvin, die al was ontslagen, verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van de ongewapende man.

1 uur geleden
Frans dodental door corona al negen dagen onder de 100

PARIJS (ANP) - Het dodental als gevolg van het coronavirus is in Frankrijk voor de negende dag op rij onder de honderd gebleven. De gezondheidsautoriteiten meldden vrijdag 52 nieuwe sterfgevallen, wat het totale aantal doden door Covid-19 brengt op 28.714. Frankrijk, dat zich opmaakt voor verdere versoepeling van lockdownmaatregelen, telt de meeste slachtoffers na de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Italië.

1 uur geleden
Obama na dood George Floyd: racisme kan niet normaal zijn

WASHINGTON (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Barack Obama zegt de afschuw te delen die miljoenen Amerikanen voelden bij de dood van een zwarte arrestant in de staat Minnesota. Hij benadrukte in een verklaring dat racisme in 2020 niet meer normaal kan en mag zijn.

1 uur geleden
'Trump mikt op sancties tegen financiële sector China'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump overweegt sancties in te stellen tegen de financiële sector in China. Ook zou hij de sector met handelsbeperkingen willen raken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met die stappen zou het Witte Huis de Volksrepubliek willen straffen voor een nieuwe wet die de autonomie van Honkong beperkt.

1 uur geleden
Louvre heropent 6 juli zijn deuren

PARIJS (ANP) - De directie van het Louvre is van plan de deuren van het beroemde museum in Parijs op 6 juli te heropenen. Dat is vrijdag bekendgemaakt als reactie op het besluit van premier Édouard Philippe Frankrijk verder te ontsluiten na de lange lockdown wegens de coronacrisis.

2 uur geleden
Begrip EU-buitenlandchef voor Marokko over repatriëring

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft begrip voor de opstelling van de Marokkaanse regering over de repatriëring van Nederlandse Marokkanen die door de lockdown vanwege het coronavirus vastzitten in het Noord-Afrikaanse land. "Als je een dubbele nationaliteit hebt en je bent in Marokko dan beschouwt de regering je als Marokkaan. De EU kan Marokko niet dwingen. We zijn afhankelijk van goede wil."

2 uur geleden
Dodental door corona stijgt in Italië met 87

ROME (ANP) - In Italië is het dodental door besmetting met het coronavirus met 87 gestegen. Dat hebben de autoriteiten vrijdag bekendgemaakt. Het totaal aantal overleden patiënten sinds Covid-19 op 21 februari slachtoffers begon te maken, kwam daarmee op 33.229. Alleen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn de sterftecijfers hoger.

2 uur geleden