Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden bij explosie in Iraanse kliniek

Doden bij explosie in Iraanse kliniek

TEHERAN (ANP) - Bij een explosie in een privékliniek in het noorden van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn zeker 19 doden gevallen, meldt het officiële Iraanse persbureau IRIB News. Eerder was bevestigd dat tien vrouwen en drie mannen, voor het grootste deel patiënten, waren overleden. Ook raakten zes mensen gewond. Zijn werden naar naburige ziekenhuizen gebracht.

Volgens een hoge official was een gaslek de oorzaak van de ontploffing. De brand die na de explosie ontstond was na twee uur onder controle. De brandweer vond nadat de brand was geblust zes andere personen die waren omgekomen bij explosie. Daarvan waren vijf vrouwen.

In de Sina Atthar Kliniek worden lichte operaties uitgevoerd en er is een afdeling radiologie. Tijdens de ontploffing waren 25 medewerkers in het gebouw. De meeste slachtoffers bevonden zich op hogere verdiepingen in het gebouw in operatiekamers en zijn omgekomen door de hitte van het vuur en door de rook.

Vorige week deed zich op een militair terrein bij Teheran nog een explosie voor, volgens het ministerie van Defensie veroorzaakt door een lekkende tank. Daarbij vielen geen slachtoffers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Peking pareert kritiek VS op aanspraken China in Zuid-Chinese Zee

PEKING (ANP) - China maakt bezwaar tegen de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin de VS de Chinese aanspraken in de Zuid-Chinese Zee verwerpen. De Chinezen noemen daarnaast de beschuldiging van de VS dat zij hun buren pesten "compleet ongegrond".

43 minuten geleden
Ghislaine Maxwell voorgeleid in hoop op borgtocht

NEW YORK (ANP) - De 58-jarige Ghislaine Maxwell, verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik van haar ex Jeffrey Epstein (1953-2019), wordt voorgeleid. Ze kan behalve zich niet schuldig te verklaren ook een poging doen op borgtocht vrij te komen. Haar advocaten willen dat ze tegen een borgsom van 5 miljoen dollar voorlopig vrijkomt vanwege het gevaar op een coronabesmetting in de gevangenis in New York en vanwege het feit dat ze nooit zou hebben geprobeerd het land te verlaten ook al heeft ze drie paspoorten.

54 minuten geleden
Rechter staat publicatie van boek van nicht Donald Trump toe

NEW YORK (ANP) - Het hooggerechtshof van New York heeft het tijdelijke verbod op het boek van Mary Trump, de nicht van president Trump, opgeheven. Daarmee kan het onthullende boek over de familie van de Amerikaanse president dinsdag verschijnen.

1 uur geleden
President Bolsonaro gaat bij negatieve test weer aan het werk

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft maandag gezegd dat hij zich "heel goed" voelt en weer aan het werk zal gaan als hij dinsdag een negatieve uitslag heeft bij de coronatest. Ook zei hij dat hij in isolatie zal blijven totdat hij coronavrij is.

1 uur geleden
Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

LONDEN (ANP) - De Britse regering stelt het dragen van een mondkapje in de winkel en supermarkt in Engeland vanaf 24 juli verplicht. Hiermee hoopt de regering van premier Boris Johnson een nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldt het bureau van de premier.

3 uur geleden
Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt een prima relatie te hebben met zijn medische topadviseur Anthony Fauci. "Ik vind hem een erg aardige persoon, al ben ik het niet altijd met hem eens", zei de president na berichten dat het Witte Huis heeft geprobeerd Fauci via de media te ondermijnen.

5 uur geleden
'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

6 uur geleden