Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodelijk schot door Baldwin leidt mogelijk tot vervolgingen

Dodelijk schot door Baldwin leidt mogelijk tot vervolgingen

LOS ANGELES (ANP) - Het is niet uitgesloten dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in het recente incident waarbij de Amerikaanse acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw doodschoot. Dat zei dinsdag (lokale tijd) de openbaar aanklager in Santa Fe County, waar de tragedie zich voltrok, tegen The New York Times.

"Op dit moment houden we alle opties nog open, inclusief vervolging", aldus de aanklager, die tevens vertelde dat de lokale politie de toedracht van het ongeluk nog onderzoekt. De focus van het recherchewerk ligt op de vraag wat er precies in het wapen zat dat de cameravrouw fataal werd en wie dat daar in heeft geplaatst.

Volgens de aanklager zal het "weken, zo niet maanden" duren voor het onderzoek wordt afgerond. Ze laat weten dat op de set van de film Rust "een enorme hoeveelheid kogels" is aangetroffen, waarvan nog moet worden bepaald wat voor soort het precies betreft.

Het incident gebeurde toen acteur Alec Baldwin een wapen loste waarvan hij dacht dat het geen kogels bevatte. Anonieme getuigen hebben aan Amerikaanse media verteld dat degene die hem het wapen aangaf daarbij zei dat het onschadelijk was. Baldwin is ook producent van de film. Het is niet duidelijk welke verantwoordelijkheden hij in die hoedanigheid had.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Oostenrijk beëindigt lockdown alleen voor gevaccineerden

WENEN (ANP/DPA) - Voor Oostenrijkers die zijn gevaccineerd of genezen van het coronavirus komt in de nacht van zaterdag op zondag een eind aan de lockdown in hun land. Dat hebben landelijke en regionale leiders woensdag besloten. Ongevaccineerde inwoners van het Alpenland krijgen ook daarna nog te maken met de strenge beperkingen.

1 uur geleden
Britse premier zegt sorry na rel over kerstfeest

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson heeft in het parlement excuses aangeboden nadat grote verontwaardiging was ontstaan over een vermeend kerstfeest in zijn kantoor. Op uitgelekte videobeelden is te zien dat topmedewerkers eind vorig jaar grappen maakten over zo'n feest, terwijl dergelijke bijeenkomsten op dat moment waren verboden vanwege het strenge coronabeleid.

2 uur geleden
Toch geen verdachte spraakmakende Khashoggi-moord gearresteerd

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk blijkt dan toch geen verdachte te hebben gearresteerd van de spraakmakende moord op de Saudische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi. Er is sprake van een persoonsverwisseling. De dinsdag opgepakte Saudiër heeft dezelfde naam als de gezochte moordenaar, melden Franse media. Hij is woensdag vrijgelaten.

2 uur geleden
Britse premier kondigt diplomatieke boycot Winterspelen aan

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft woensdag een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen in Beijing aangekondigd. De premier zei dat er geen ministers naar China gaan in februari tijdens het sportevenement in de Chinese hoofdstad. Britse sporters reizen nog wel gewoon af naar China.

2 uur geleden
Legerleider India omgekomen door helikoptercrash

MADRAS (ANP/AFP) - De hoogste officier van het Indiase leger is woensdag omgekomen door een helikoptercrash. De 63-jarige legerleider Bipin Rawat zat samen met een aantal andere hooggeplaatste officieren en zijn vrouw in een helikopter van Russische makelij, die verongelukte in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Volgens de Indiase luchtmacht zijn dertien mensen om het leven gekomen, onder wie de vrouw van Rawat.

2 uur geleden
Onderzoekers: vaccins minder goed opgewassen tegen Omikron

DEN HAAG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Coronavaccins lijken minder goed opgewassen tegen de Omikron-variant van het virus dan tegen eerdere varianten. Dat komt naar voren uit kleinschalige internationale studies uit onder meer Zweden en Zuid-Afrika. De bescherming tegen de variant zou wel verbeterd kunnen worden door boosters in te zetten.

3 uur geleden
Fransen mogen niet meer dansen in kroegen tot en met 6 januari

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk verbiedt het dansen in kroegen en restaurants tot en met 6 januari. De maatregel is genomen om te voorkomen dat mensen die anders naar een discotheek zouden gaan nu gaan dansen in andere horecagelegenheden.

3 uur geleden