Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodelijk busongeval Bulgarije vermoedelijk door menselijke fout

Dodelijk busongeval Bulgarije vermoedelijk door menselijke fout

SOFIA (ANP/RTR) - Het busongeval dat meer dan veertig levens eiste in Bulgarije is vermoedelijk veroorzaakt door een menselijke fout. Onderzoekers gaan daar op dit moment van uit. De bus met een groep toeristen aan boord vatte in de nacht van maandag op dinsdag vlam na een crash.

De bus was na een weekendreis naar het Turkse Istanbul onderweg terug naar Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië. De meeste inzittenden kwamen om het leven door de brand die na middernacht uitbrak, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Uit autopsies komt naar voren dat de slachtoffers voornamelijk zijn omgekomen door verstikking bij de brand en niet door verwondingen door de crash of een explosie. Er wordt onder meer nog onderzoek gedaan naar de locatie waar het ongeval plaatsvond. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de wegmarkeringen en verkeersborden.

Vangrail

Een vangrail heeft volgens de onderzoekers mogelijk aan het ongeval bijgedragen. Die was was niet alleen "niet nuttig maar ook gevaarlijk voor het verkeer". De brand zou zijn ontstaan door de frictie toen de bus tegen de vangrail botste en een deel ervan met zich mee trok.

Zeven inzittenden konden zichzelf in veiligheid brengen door uit de brandende bus te klimmen. De 44 anderen kwamen om het leven. Op de passagierslijst staat nog een persoon, maar het is niet duidelijk waar die is gebleven. Mogelijk zat die persoon in een van de drie andere bussen die de reis tussen Istanbul en Skopje maakte.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Eerste Omikron-geval ontdekt in Verenigde Staten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Omikron-variant van het coronavirus heeft ook de Verenigde Staten bereikt. Gezondheidsdienst CDC heeft de mogelijk besmettelijkere variant vastgesteld in Californië, bij een reiziger die op 22 november uit Zuid-Afrika terugkeerde.

2 uur geleden
Media: hooggerechtshof VS geneigd strenge abortuswet toe te laten

WASHINGTON (ANP) - Een meerderheid van de negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof neigt ernaar een strenge abortuswet van de zuidelijke staat Mississippi groen licht te geven, melden media in de VS. Het hoogste Amerikaanse rechtsorgaan buigt zich momenteel over de zaak die het einde zou kunnen betekenen voor het befaamde Roe versus Wade-vonnis uit 1973 dat abortus in de VS legaliseerde.

3 uur geleden
WHO: vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen Omikron

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het is aannemelijk dat coronavaccins bescherming bieden tegen ernstige gevolgen van de nieuwe Omikron-variant, meent de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar het staat nog niet vast. Er is meer en langer onderzoek nodig.

5 uur geleden
VS verlangen ook van gevaccineerde reiziger verse coronatest

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse autoriteiten willen internationale reizigers naar de Verenigde Staten verplichten uiterlijk een ​​dag voor vertrek een coronatest te doen, melden functionarissen. Momenteel hebben gevaccineerde reizigers naar de VS drie dagen voor vertrek een negatieve test nodig. Voor niet-gevaccineerde Amerikanen en anderen die permanent in de VS wonen mag de test nu al hooguit een dag oud zijn. Andere ongevaccineerden mogen, op enkele uitzonderingen na, niet per vliegtuig binnenkomen.

6 uur geleden
Tienduizenden Britten al vijf nachten zonder stroom na storm

LONDEN (ANP) - Tienduizenden Britten zitten al bijna een week zonder stroom door de zware storm Arwen, die een spoor van verwoestingen heeft achtergelaten. In de politiek gaan inmiddels stemmen op om het leger in te zetten om te helpen bij het repareren van de schade aan het elektriciteitsnet. Ook ligt de regering onder vuur omdat parlementariërs vinden dat ze slecht zijn geïnformeerd, schrijven Britse media.

9 uur geleden
Von der Leyen: we moeten praten over vaccinatieplicht

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet het hebben over het verplichten van een coronaprik, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Nu het virus weer om zich heen grijpt in de EU en de vaccinatie stokt, is dat volgens haar logisch en gepast.

10 uur geleden
Ziekenhuizen Oostenrijk selecteren patiënten (triage) door corona

SALZBURG (ANP) - Door het grote aantal coronagevallen zijn Oostenrijkse ziekenhuizen overgegaan op het selecteren van patiënten, de zogenoemde triage. Artsen beslissen welke patiënten de beste overlevingskansen hebben, melden media.

10 uur geleden