Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode na explosie chemische fabriek Spanje

Dode na explosie chemische fabriek Spanje

TARRAGONA (ANP/RTR) - Bij een explosie in een chemische fabriek in het Spaanse Tarragona is een dode gevallen. Ook wordt er nog een persoon vermist en zijn zes mensen gewond geraakt. Bij de explosie zijn mogelijk chemische stoffen vrijgekomen.

De dode is gevallen doordat een gebouw instortte na de ontploffing, melden lokale media. De ontploffing ontstond na een brand in de fabriek. Die brand is ondertussen geblust, zegt een brandweerwoordvoerder. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend.

Op videobeelden is een grote brand te zien bij de fabriek. Mensen uit de omgeving wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, al zijn er geen giftige stoffen gemeten in de lucht.

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft al hulp toegezegd aan de Catalaanse autoriteiten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Voormalig hoofd Interpol krijgt 13 jaar cel in China

TIANJIN (ANP/AFP) - Een Chinese rechtbank heeft het voormalige hoofd van Interpol veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim dertien jaar. Meng Hongwei bekende vorig jaar schuld aan het aannemen van steekpenningen. Hij moet nu ook een boete betalen van 2 miljoen yuan (ruim 261.000 euro).

over 3 minuten
Azië verdedigt zich tegen nieuw coronavirus

WUHAN (ANP/AFP/RTR) - Aziatische landen nemen voorzorgsmaatregelen om verdere verspreiding te voorkomen van het nieuwe coronavirus. Thailand laat vliegtuigpassagiers uit risicogebieden in China screenen op luchthavens in Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Krabi. Wie symptomen vertoont, wordt uit voorzorg 24 uur in quarantaine geplaatst.

31 minuten geleden
Prins Harry is aangekomen in Canada

VANCOUVER (ANP) - De Britse prins Harry is maandagavond herenigd met zijn gezin in Canada. Hij werd gespot op de luchthaven van Vancouver, is te zien op foto's in de Daily Mail. De hertog van Sussex droeg een spijkerbroek, donkerblauwe jas en had een muts op. Hij werd begeleid door twee beveiligers.

1 uur geleden
Afzettingsproces tegen Trump officieel van start

WASHINGTON (ANP) - Het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump gaat dinsdag officieel van start. Om 13.00 uur (19.00 uur Nederlandse tijd) begint de zitting in de Senaat met het presenteren van de richtlijnen door de Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell.

3 uur geleden
Australiër in isolatie vanwege vermoedens coronavirus

BRISBANE (ANP) - Een man in Brisbane wordt in zijn woning in isolatie gehouden omdat hij symptomen van het coronavirus vertoond. Dat heeft de Australische nieuwszender ABC bekend gemaakt. De man is net teruggekeerd van een bezoek aan de Chinese stad Wuhan.

3 uur geleden
Oekraïens vliegtuig met twee raketten uit de lucht geschoten

TEHERAN (ANP) - Het Oekraïense vliegtuig dat op 8 januari vlak na het opstijgen vanuit de Iraanse hoofdstad Teheran neerstortte, is niet door een maar twee raketten neergehaald. Dat concludeert de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie in een tweede voorlopig onderzoeksrapport. De raketten zouden vanuit het noorden zijn afgevuurd.

3 uur geleden
Nieuw sterfgeval in China door coronavirus

PEKING (ANP) - In China is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden komt daarmee op vier. Het gaat om een 89-jarige man die zondag in Wuhan is gestorven na ademhalingsproblemen. Dat heeft de lokale gezondheidscommissie laten weten.

6 uur geleden