Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode explosie drugslab door verminking nog niet geïdentificeerd

Dode explosie drugslab door verminking nog niet geïdentificeerd

HAULE (ANP) - De persoon die dinsdagavond omkwam door een explosie in een drugslab in het Friese Haule is nog niet geïdentificeerd vanwege zware verminking. De tweede persoon die bij de ontploffing zwaargewond raakte is een 21-jarige man uit Eindhoven. Dat meldt de politie woensdag.

De Eindhovenaar ligt nog in het ziekenhuis waar hij behandeld wordt aan zijn verwondingen. Het is onbekend hoe hij eraan toe is. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken.

De explosie was dinsdag rond 22.00 uur in een schuur. Agenten vonden er een dode en de gewonde man uit Eindhoven aan. De politie doet onderzoek en heeft het gebied rondom de schuur afgezet.

De brandweer controleert het gebied rond de schuur op mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen. Het is volgens de politie een landelijke gebied met één woning in de buurt van de schuur. Verder is er geen direct gevaar voor omwonenden.

Ook is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie ter plekke voor het ontmantelen van het drugslab.

Meer uit Binnenland

Fremantle Highway aangekomen bij Damen voor ontmanteling

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagmiddag aangekomen bij Damen Shiprepair in de Botlek, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

20 minuten geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Zo'n duizend mensen demonstreren zaterdagmiddag in Heerlen voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in die Limburgse gemeente. Ze lopen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Heerlen naar het ziekenhuis.

21 minuten geleden
Klimaatdemonstranten weer op A12

DEN HAAG (ANP) - Klimaatdemonstranten hebben zaterdag opnieuw de A12 in Den Haag betreden, meldt de gemeente Den Haag. Het is de vijftiende dag op rij dat actievoerders van Extinction Rebellion met een wegblokkade eisen dat de overheid stopt met regelingen die de fossiele industrie steunen.

1 uur geleden
Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

ROTTERDAM (ANP) - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

1 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagochtend in Rotterdam aangekomen, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

5 uur geleden
Brand bij afvalverwerker in Rotterdam geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die sinds donderdagochtend woedde in een loods van afvalverwerker AVR in Rotterdam is uit. Volgens de veiligheidsregio is zaterdag rond 06.30 uur het sein brand meester gegeven. Er zouden geen smeulende brandresten meer zijn aangetroffen.

5 uur geleden
Asielzoekerscentra doen mee aan Nationale Burendag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd asielzoekerscentra in Nederland doen zaterdag mee aan Nationale Burendag. Deze door het Oranjefonds georganiseerde dag is volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen een kijkje nemen in een asielzoekerscentrum, aldus het COA.

9 uur geleden