Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen

Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Zeker één persoon is in het Belgische Antwerpen om het leven gekomen door het instorten van een bouwsteiger en een deel van een school in aanbouw. De brandweer zoekt nog naar vijf vermisten die onder het puin liggen. "Onze ploegen krijgen bijstand van een aannemer met gespecialiseerd materiaal", meldt de hulpdienst op Twitter.

Onder de vermisten bevinden zich volgens lokale media vier Portugese werknemers van een bouwbedrijf. Die stonden naar verluidt op de steiger toen het gebouw instortte. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het er volgens de eerste informatie op lijkt dat de bovenverdieping van de nieuwbouw deels naar beneden is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

De krant schrijft dat zeker acht mensen ernstig gewond raakten. Het gaat waarschijnlijk vooral om bouwvakkers die in het gebouw aan het werk waren. De hulpdiensten moeten bij de zoektocht naar slachtoffers voorzichtig te werk gaan, omdat het gebouw nog erg instabiel is. Er worden ook reddingshonden ingezet om bedolven mensen op te sporen.

Drama

Een omwonende, die in een ziekenhuis werkt, zei dat ze veel gegil hoorde. "In pyjama ben ik naar beneden gelopen om te gaan helpen", vertelde ze de Gazet. De brandweer bracht gewonden volgens de vrouw naar een veldje tussen de gebouwen. "Ik heb geleerd dat de stilste slachtoffers er vaak het slechtst aan toe zijn dus ben ik begonnen met me daarover te bekommeren."

Later bracht ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de rampplek. Ze sprak over een "vreselijk drama" en betuigde medeleven aan slachtoffers en hun naasten. "Ik ben hier ook om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke zoektocht die nog uren zal duren."

Meer uit Buitenland

Israël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor massagraven bij het Nasser-ziekenhuis in Gaza. De Israëlische strijdkrachten zeggen daar alleen lichamen te hebben opgegraven en herbegraven in het kader van een zoektocht naar gijzelaars.

1 uur geleden
Kyiv waarschuwt dienstplichtigen in buitenland

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïense mannen die naar het buitenland zijn vertrokken in plaats van mee te helpen in de strijd tegen Rusland, hoeven daar niet te rekenen op hulp van de Oekraïense staat. Deze groep krijgt geen consulaire bijstand meer, meldde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba op X. Hij lijkt daarmee ook te doelen op een groep van duizenden Oekraïners in Nederland.

5 uur geleden
Britse Rwanda-wet baart mensenrechtenman Raad van Europa zorgen

STRAATSBURG (ANP) - De mensenrechtenman van de Raad van Europa, die over de rechtsstaat in Europa waakt, maakt zich "ernstige zorgen" over de Britse plannen om asielzoekers naar Rwanda over te brengen. De Britse regering moet de maandag goedgekeurde Rwanda-wet niet uitvoeren, vindt mensenrechtencommissaris Michael O'Flaherty.

6 uur geleden
Britse minister: doe alles om tragedies op Kanaal te voorkomen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zegt dat de dood van zeker vijf mensen op het Kanaal laat zien dat er ingegrepen moest worden. Daar is de regering ook mee bezig, benadrukt hij. Een belangrijk onderdeel van het beleid is de omstreden Rwandawet, die enkele uren eerder was aangenomen.

6 uur geleden
Doden bij pogingen migranten Engeland in bootjes te bereiken

WIMEREUX (ANP) - Bij pogingen van migranten om met een bootje via het Kanaal Engeland te bereiken, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, meldt de Franse nieuwssite La Voix du Nord. Bronnen bevestigen het nieuws tegenover persbureau AFP. Er is een grote zoekactie op touw gezet. Het ongeluk komt voor de Britse regering op een gevoelig moment, omdat afgelopen nacht een wet is aangenomen om de oversteken tegen te gaan.

7 uur geleden
Poolse premier noemt idee kernwapens VS te huisvesten 'ernstig'

WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk heeft aan president Andrzej Duda extra uitleg gevraagd over zijn verklaring dat Polen klaar is om kernwapens te huisvesten. "Dat is idee is erg omvangrijk en ernstig, moet ik zeggen. Ik wil alle omstandigheden te weten komen die de president ertoe hebben aangezet om die verklaring af te leggen", zei Tusk.

15 uur geleden
Parlement VK akkoord met plan deportatie asielzoekers naar Rwanda

LONDEN (ANP) - De controversiële plannen van de Britse regering om asielzoekers naar Rwanda te deporteren zijn goedgekeurd door het Britse parlement. Daar ging een marathongevecht tussen het Hogerhuis (House of Lords) en het Lagerhuis (House of Commons) aan vooraf dat dat tot diep in de nacht duurde.

15 uur geleden