Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode en twee gewonden door schietincident in Den Helder

Dode en twee gewonden door schietincident in Den Helder

DEN HELDER (ANP) - Door een schietincident op de kruising tussen de Brouwerstraat en Bassingracht in Den Helder is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Alkmaar om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Volgens de politie is de schutter nog voortvluchtig.

De schietpartij vond rond middernacht plaats nabij een horecagelegenheid. Twee personen raakten zwaargewond. Later bleek er ook een derde gewonde te zijn.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters. De zwaargewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Één van hen is daar aan zijn verwondingen overleden.

De politie doet onderzoek. De omgeving rond de horecagelegenheid is hiervoor afgezet met linten.

Meer uit Binnenland

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd. Dat zegt docent sociologie Sam Hamer.

15 minuten geleden
Rechter kan niets met klachten over bezwaartermijn verkeersboetes

UTRECHT (ANP) - Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen als het Openbaar Ministerie te lang op zich laat wachten om een bezwaar tegen een opgelegde verkeersboete te behandelen. Dat oordeelt de rechtbank in Utrecht in een uitspraak over 433 zaken.

49 minuten geleden
Eredoctoraat voor weerman Gerrit Hiemstra en WHO-baas Ghebreyesus

GRONINGEN (ANP) - De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei een eredoctoraat uit aan onder anderen meteoroloog Gerrit Hiemstra, de voormalige weerman van het NOS Journaal. De eer valt hem te beurt om zijn "uitzonderlijke prestaties als expert op het gebied van meteorologie en (de gevolgen van) klimaatverandering", aldus de onderwijsinstelling.

1 uur geleden
Vertegenwoordigers Amsterdamse driehoek in gesprek met UvA

AMSTERDAM (ANP) - Vertegenwoordigers van de driehoek van Amsterdam (politie, OM en stadsbestuur) zijn in gesprek met de Universiteit van Amsterdam (UvA) naar aanleiding van de pro-Palestijnse protestactie op de Roeterseilandcampus van de universiteit. Dat meldt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema dinsdag.

1 uur geleden
Hagenaar verdacht van digitale ontucht met meisjes vanaf 6 jaar

DEN HAAG (ANP) - Een 25-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van het online misbruiken van minstens negen kinderen van 6 tot 12 jaar oud uit Nederland en België. Hij deed zich volgens het Openbaar Ministerie voor als een modellenscout en vroeg zijn jonge slachtoffers om naaktfoto's te sturen en video's waarop ze seksuele handelingen met zichzelf verrichten.

1 uur geleden
ProRail wil gebruik chemische bestrijdingsmiddelen afbouwen

UTRECHT (ANP) - ProRail wil de komende jaren het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen afbouwen, meldt de spoorwegbeheerder dinsdag. Momenteel worden de chemische middelen, voornamelijk glyfosaat, omwille van de veiligheid nog gebruikt op de schouwpaden langs het spoor en in het ballastbed van het spoor, aldus ProRail.

2 uur geleden
Aantal gearresteerden UvA-protestkamp bijgesteld naar rond de 140

AMSTERDAM (ANP) - Bij het protestkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam werden in de nacht van maandag op dinsdag rond de 140 pro-Palestijnse betogers aangehouden, meldt de politie. Eerder ging ze uit van zo'n 125 gearresteerden.

2 uur geleden