Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode en honderden gewonden rond viering voetbaltitel Napoli

Dode en honderden gewonden rond viering voetbaltitel Napoli

NAPELS (ANP/DPA) - Een 26-jarige man is doodgeschoten rond de feestelijkheden in Napels, nadat voetbalclub Napoli donderdag voor het eerst in 33 jaar de Serie A heeft gewonnen. Hij overleed in het ziekenhuis. Honderden mensen raakten volgens lokale media gewond. Zeker tweehonderd mensen moesten naar het ziekenhuis.

Nadat bekend werd dat de 26-jarige man was overleden, gingen bekenden en familieleden naar het ziekenhuis waar hij lag en sloopten er een deel van de eerste hulp. Of de man bewust was neergeschoten of dat het een ongeluk was, is nog niet bekend. Het is volgens persbureau ANSA ook nog niet duidelijk of de man is neergeschoten tijdens het vieren van de titel.

Veel mensen schoten in Napels vuurwerk af nadat de wedstrijd tussen Udinese en Napoli was afgelopen en de ploeg uit Napels genoeg punten had verzameld om niet meer ingehaald te kunnen worden. Meerdere mensen raakten gewond doordat ze werden geraakt door vuurwerk. Ziekenhuizen moesten veel mensen behandelen met hand- en oogverwondingen. Ook hadden meerdere mensen te veel rook ingeademd.

Vechtpartijen

Bij de wedstrijd in Udine raakten acht mensen gewond toen Napoli-fans massaal het veld betraden na het laatste fluitsignaal. Op wedstrijdbeelden is te zien hoe het veld in een mum van tijd volstaat met uitzinnige Napoli-supporters. Volgens lokale bestuurders zouden ook fans van Udinese het veld hebben betreden, wat leidde tot vechtpartijen met de fans van Napoli.

Direct na het laatste fluitsignaal barstte een groot volksfeest los in de Zuid-Italiaanse stad. Door de hele stad gingen mensen de straat op. Op beelden is te zien dat de straten snel volledig rood zien doordat er zoveel fakkels worden aangestoken. Het Piazza del Plebiscito stroomde vol met fans die met vlaggen zwaaiden en fakkels aanstaken.

Meer uit Buitenland

Congolees leger zegt staatsgreep te hebben verijdeld

KINSHASA (ANP/BELGA/AFP) - In de Democratische Republiek Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld, meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatsomroep. Er werden verschillende arrestaties verricht.

19 minuten geleden
Eden Golan zingt beladen songfestivalinzending alsnog in Tel Aviv

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische zangeres Eden Golan heeft een week na het Eurovisie Songfestival alsnog de beladen originele versie van haar inzending in het openbaar gezongen. Dat deed ze zaterdagavond tijdens een manifestatie in Tel Aviv.

2 uur geleden
Tientallen doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn zeker 31 doden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten zondag. Een woordvoerder van het agentschap voor civiele bescherming in Gaza zei verder dat er ook twintig gewonden onder het puin vandaan zijn gehaald.

3 uur geleden
Frankrijk voert grote operatie uit in Nieuw-Caledonië

NOUMEA (ANP/AFP) - Frankrijk heeft meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om in Nieuw-Caledonië controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld.

6 uur geleden
Rusland bestookt Oekraïne met drones

KYIV (ANP/DPA) - Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag volgens de Oekraïense strijdkrachten massale aanvallen met drones op Oekraïne uitgevoerd.

6 uur geleden
Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

16 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

18 uur geleden