Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode bij vliegtuigcrash in Zweedse woonwijk

Dode bij vliegtuigcrash in Zweedse woonwijk

RONNEBY (ANP/AFP) - In de Zweedse stad Ronneby is zaterdag een klein propellervliegtuig neergestort in een tuin. De piloot, de enige inzittende, kwam daarbij om het leven.

Het vliegtuigje vatte vlam. Boven de woonwijk waar het toestel neerstortte was daarom een dikke rookpluim te zien. Brandweerlieden konden het brandende vliegtuig na de crash snel blussen, maar het leven van de piloot niet redden.

Volgens verschillende media gaat het om een DA20-vliegtuig, een licht toestel dat vaak wordt gebruikt door vliegscholen en particuliere piloten.

Meer uit Buitenland

Fico werd volgens ministers neergeschoten door radicale eenling

BRATISLAVA (ANP) - De man die verdacht wordt van de aanslag op de Slowaakse premier Robert Fico heeft volgens de autoriteiten alleen gehandeld. De verdachte had geen extremistische politieke denkbeelden, zei minister van Binnenlandse Zaken Matús Sutaj-Estok tijdens een persconferentie na een overleg van de Slowaakse veiligheidsraad. Hij zou wel protesten tegen de regering hebben bijgewoond.

31 minuten geleden
Houthi's willen alle schepen aanvallen die naar Israël varen

SANAA (ANP/RTR) - De Jemenitische Houthi-rebellen zeggen vanaf nu alle schepen aan te vallen die naar Israëlische havens varen. Eerder waren alleen schepen met een link met Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een doelwit. De leider Abdulmalik al-Houthi zei in een televisietoespraak dat de Houthi's zich ook niet meer zullen beperken tot aanvallen in de Rode Zee, maar dat schepen in alle bereikbare gebieden zullen worden beschoten.

46 minuten geleden
Zuid-Afrika tegen VN-hof: Israëls genocide in een nieuw stadium

DEN HAAG (ANP/AFP) - De "genocide" van Israël in de Gazastrook heeft een "nieuw en gruwelijk stadium bereikt". Dat heeft Zuid-Afrika donderdag betoogd voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag. Zuid-Afrika wil dat het VN-hof Israël nieuwe maatregelen oplegt om de inval in Rafah te stoppen.

54 minuten geleden
Israël zegt grondoperatie in Rafah op te voeren

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël stuurt meer militairen naar Rafah, heeft minister van Defensie Yoav Gallant bekendgemaakt. Hij zei dat de Israëlische krijgsmacht vooruitgang boekt en dat de strijd daarom wordt opgevoerd.

2 uur geleden
Parijs stuurt extra troepen naar Nieuw-Caledonië na rellen

PARIJS (ANP) - Frankrijk stuurt duizend extra agenten van de oproerpolitie naar Nieuw-Caledonië om de orde te herstellen na de rellen van de afgelopen dagen. De situatie op de overzeese eilandengroep is volgens premier Gabriel Attal nog altijd gespannen, "met plunderingen, rellen, brandstichting en aanvallen die onacceptabel en afschuwelijk zijn".

2 uur geleden
Universiteit Gent wil band met instellingen in Israël verbreken

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse studenten die al meer dan een week de universiteit van het Belgische Gent bezetten, hebben een succesje geboekt. De rector van de universiteit wil nu toch de samenwerking met een aantal Israëlische instellingen stopzetten, zoals de actievoerders eisten.

3 uur geleden
Duitse aanklagers onderzoeken AfD'er om omkoping en witwassen

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG/RTR) - Duitse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar een Bondsdaglid van Alternative für Deutschland (AfD). De parlementariër wordt verdacht van omkoping en witwassen. Er zijn donderdag meerdere invallen geweest.

5 uur geleden