Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode bij verkeersongeval in Deursen-Dennenburg

Dode bij verkeersongeval in Deursen-Dennenburg

DEURSEN-DENNENBURG (ANP) - In het Brabantse Deursen-Dennenburg, dat behoort tot de gemeente Oss, is een bestuurder van een auto om het leven gekomen toen het voertuig dat het slachtoffer bestuurde van de weg raakte en in een sloot terecht kwam. Dat gebeurde op de Hoogstraat.

De identiteit van het slachtoffer heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Verkeersspecialisten doen nog onderzoek hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Meer uit Binnenland

Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

1 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

1 uur geleden
Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

2 uur geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

2 uur geleden
Gelderland vraagt advies over verjagen niet-schuwe wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland raadpleegt een wolvendeskundige over een wolf die in de buurt van Ermelo rondloopt en "geen schuw gedrag" vertoont, laat een woordvoerder weten. De provincie gaat mogelijk ingrijpen met een paintballgeweer, door het afschieten van het dier of anderszins. Als de provincie daarvoor kiest, zou dat de eerste keer zijn.

2 uur geleden
ACOI: Archieven Bijlmervliegramp moeten toegankelijker worden

AMSTERDAM (ANP) - De archieven van de Bijlmervliegramp moeten meer en makkelijker toegankelijk worden. Dat stelt het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) in het vrijdag gepresenteerde adviesrapport 'Geen afgesloten hoofdstuk'. Dat is gemaakt na een unaniem door de Tweede Kamer gesteunde motie van Pieter Omtzigt. ACOI-voorzitter Ineke van Gent overhandigde het rapport vrijdag aan Omtzigt in Amsterdam.

2 uur geleden
Zaak over Sri Lankaanse adoptie moet over bij ander hof

DEN HAAG (ANP) - De zaak van een vrouw die in 1992 is geadopteerd uit Sri Lanka en die door misstanden niet kon achterhalen wie haar biologische ouders zijn, moet opnieuw. De Hoge Raad bepaalde vrijdag dat een eerdere beslissing van het gerechtshof van Den Haag wordt vernietigd. Het gerechtshof van Amsterdam krijgt de zaak toegewezen voor een nieuwe behandeling.

2 uur geleden