Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dode bij schietpartij bij demonstratie Wisconsin

Dode bij schietpartij bij demonstratie Wisconsin

KENOSHA (ANP) - Bij demonstraties in de Amerikaanse stad Kenosha is een persoon doodgeschoten, twee andere mensen zijn ook geraakt door kogels. Dat bevestigt de politie tegenover The New York Times. De omstandigheden rond de schietpartij zijn nog niet duidelijk, maar de kogels lijken niet te zijn afgevuurd door politieagenten. Het gaat mogelijk om gewapende mensen die winkels wilden beschermen tegen relschoppers.

Op sociale media zijn video's te zien, gemaakt door lokale journalisten, waarop schoten te horen zijn en een man met een schotwond in zijn arm te zien is. Een persoon valt op de grond nadat de schoten gehoord zijn.

In de stad zijn voor de derde nacht op rij protesten tegen politiegeweld en racisme nadat de ongewapende zwarte Jacob Blake zondag in zijn rug werd geschoten door een politieagent. Agenten hebben rubberkogels en traangas ingezet om de demonstranten uiteen te drijven.

Rubberkogels

Actievoerders werden met rubberkogels beschoten nadat ze aan een hek bij het gerechtsgebouw in Kenosha begonnen te trekken. Het was de derde onrustige avond nadat Blake werd neergeschoten. Ook in andere steden in het land, zoals Atlanta en Portland, gingen mensen de straat op om te protesteren tegen racisme. Daar greep de politie soms ook hardhandig in.

Blake kreeg zondag zeker zeven kogels in zijn rug, terwijl zijn drie kinderen toekeken vanuit de auto. Volgens zijn advocaten kan hij nooit meer lopen. De politie heeft nog geen uitleg gegeven over waarom Blake werd neergeschoten. Ook is de bewuste agent nog niet ter verantwoording geroepen.

De politie kwam zondag ter plekke na een melding van huiselijk geweld. Blake was daar ook en probeerde twee ruziënde vrouwen uit elkaar te houden. Op het moment dat hij weer terug wilde lopen naar zijn auto, werd hij neergeschoten door een agent.

Meer uit Buitenland

Oekraïense minister: helft schuilkelders Kyiv onbruikbaar

KYIV (ANP/RTR) - De helft van de schuilkelders in de Oekraïense hoofdstad Kyiv is niet klaar voor gebruik. Dat zegt minister van Strategische Industrieën Oleksandr Kamysjin, op basis van een onderzoek dat werd ingesteld nadat drie Oekraïners om het leven waren gekomen bij een Russische aanval omdat ze geen schuilkelder in konden vluchten.

54 minuten geleden
'Beruchtste moordenares' Australië vrij na twijfel over schuld

SYDNEY (ANP/RTR/AFP) - Een Australische vrouw die 20 jaar vastzat voor de dood van haar vier kinderen, heeft gratie gekregen en is vrijgelaten. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat Kathleen Megan Folbigg mogelijk onschuldig is.

2 uur geleden
Afghaanse schoolmeisjes vergiftigd op school in noorden

KABUL (ANP/RTR) - Zo'n zestig schoolmeisjes in het noorden van Afghanistan zijn opgenomen in ziekenhuizen, nadat ze waren vergiftigd door mensen die de school waren binnengedrongen en klaslokalen met een giftige stof bestookten. Volgens de politie maken de slachtoffers het inmiddels goed. Er zijn geen mededelingen gedaan over de aard van het gif of de daders.

2 uur geleden
Rusland: Oekraïens offensief in Donetsk afgeslagen

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft naar eigen zeggen een "groot offensief" door Oekraïne in de zuidelijke Oekraïense regio Donetsk afgeslagen, meldt het ministerie van Defensie in Moskou. Daarbij zou het naar eigen zeggen 250 strijders hebben gedood.

8 uur geleden
Meer dan 1700 bureaus op Champs-Élysées voor wereldrecord dictee

PARIJS (ANP/AFP) - Op de Champs-Élysées in Parijs stonden zondag 1779 bureaus klaar voor een massaal dictee. Meer dan 5000 deelnemers schreven in een paar rondes op de beroemde laan een voorgelezen tekst op. Volgens de Franse zender BFM werd de poging door Guinness World Records goedgekeurd en is officieel het wereldrecord gevestigd.

13 uur geleden
NAVO-chef: Zweden voldoet aan Turkse voorwaarden voor toetreding

ANKARA (ANP/AFP/DPA) - NAVO-topman Jens Stoltenberg voert de druk op de net herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan op om de Turkse bezwaren tegen Zweeds NAVO-lidmaatschap los te laten. Zweden heeft volgens Stoltenberg stappen genomen om de bezwaren van Turkije weg te nemen en daarmee aan zijn verplichtingen voldaan. Zo werd er Zweedse wetgeving aangepast.

18 uur geleden
Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In de Poolse hoofdstad Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen samengekomen om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseerde de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur in 1989.

20 uur geleden