Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse televisienetwerk HBO komt op 13 december met een documentaire over Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Daarin worden onder meer beelden getoond van de Amerikaanse toppolitica tijdens de bestorming van het Capitool.

De film Pelosi in the House is gemaakt door de jongste dochter van de voorzitter, Alexandra Pelosi. Zij maakte eerder met haar werk meermaals kans op prestigieuze Emmy's. Moeder en dochter waren samen in het Capitool toen het gebouw begin 2021 werd bestormd door aanhangers van toenmalig president Donald Trump.

De documentaire is eerst te zien op de zender HBO en daarna op de streamingdienst HBO Max. De film toont beelden van over een periode van ruim drie decennia. Pelosi zit sinds 1987 in het Huis van Afgevaardigden en werd er in 2007 de eerste vrouwelijke voorzitter. Die laatste functie vervulde de Democraat tot 2011 en opnieuw sinds 2019.

De documentaire komt enkele weken voordat Pelosi's termijn als voorzitter eindigt. De Democraat moet plaatsmaken voor een Republikeinse opvolger. De Republikeinen mogen een voorzitter leveren omdat zij eerder deze maand de tussentijdse verkiezingen wonnen. Pelosi blijft aan als lid van het Huis van Afgevaardigden, maar stelt zich niet opnieuw herkiesbaar als fractievoorzitter.

Meer uit Buitenland

Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

22 minuten geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

53 minuten geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

1 uur geleden
Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad houdt vrijdag overleg over situatie Gazastrook

NEW YORK (ANP/DPA) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag overleg over de situatie in de Gazastrook. VN-chef António Guterres heeft de VN-Veiligheidsraad opdracht gegeven zich te buigen over het gewapende conflict. De bijeenkomst wordt volgens de VN om 10.00 uur lokale tijd gehouden in New York.

2 uur geleden
Oekraïne roept burgers op elektriciteit te besparen

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Oekraïne roept burgers op stroom te besparen na een aanval op een energiecentrale in het land. Door deze en andere schade, een gebrek aan zonne-energie en de lage temperaturen is er een stroomtekort in het land, aldus premier Denys Sjmyhal.

4 uur geleden
Raisi veroordeelt 'genocide' in Gaza tijdens overleg met Poetin

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de "genocide" in de Gazastrook veroordeeld in een overleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Moskou. Het is volgens Poetin belangrijk om samen de situatie in het Midden-Oosten, met name in de Palestijnse gebieden, te bespreken.

6 uur geleden