Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dj's ongehinderd op pad voor Serious Request

Dj's ongehinderd op pad voor Serious Request

HILVERSUM (ANP) - In Goes is woensdagmiddag de tweede editie van Serious Request : The Lifeline ongehinderd van start gegaan. De start was even onzeker door het boerenprotest op het Mediapark in Hilversum. Dit jaar haalt Serious Request geld op voor het Rode Kruis, bestemd voor de slachtoffers van mensenhandel.

Voor de inzamelingsactie lopen drie dj-teams 500 kilometer in estafettevorm van Zeeland naar Groningen. Ondertussen maken ze live een radioshow en bezoeken ze acties van luisteraars. Anders dan vorig jaar is er maar één wandelroute. Ook kunnen belangstellenden dit jaar één of meerdere estafettes meelopen.

Onderweg kan er onder meer worden gedoneerd in collectebussen op de rug van de dj's, ook kunnen luisteraars nog steeds plaatjes aanvragen. Als alles volgens planning verloopt, komen de dj’s op kerstavond aan op de Ossenmarkt in Groningen. Daar zijn ook optredens van Snelle, Naaz, Blanks, Merol en Roxeanne Hazes.

3FM gooide vorig jaar wegens tanende belangstelling het roer om voor de jaarlijkse actie Serious Request, waarmee sinds 2004 geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis. Het Glazen Huis maakte plaats voor The Lifeline en de dj’s gingen het land in in plaats van te vasten in een glazen studio. Met de nieuwe opzet werd in 2018 1,3 miljoen euro ingezameld. Dat bedrag ging naar drie doelen rond het redden van levens: bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij conflicten en reanimatiecursussen in Nederland.

Meer uit Binnenland

Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

STOCKHOLM (ANP) - Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

2 uur geleden
Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond. De verdachten, twee Schiedammers van 20 en 21 jaar, worden op het politiebureau verhoord. Het vuurwapen dat even later in de omgeving werd gevonden, is in beslag genomen.

4 uur geleden
Appie Mussa reageert in video op diskwalificatie Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Appie Mussa heeft in een video op Instagram gereageerd op de diskwalificatie van Joost Klein. De videomaker, die eigenlijk Abdulahi Mussa Ali heet, was als blauwe vogel medeartiest van de Nederlandse inzending.

4 uur geleden
Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

7 uur geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

7 uur geleden
Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN (ANP) - De hulpdiensten zijn gealarmeerd om "het hoge aantal onwelwordingen" bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

8 uur geleden
2,1 miljoen Nederlanders bekijken finale Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 2,1 miljoen mensen in Nederland hebben zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival bekeken. Dat meldt kijkcijferanalist Tina Nijkamp zondag. De Nederlandse inzending Joost Klein was doorgedrongen tot de finale met zijn lied Europapa, maar werd gediskwalificeerd om een incident met een cameravrouw.

8 uur geleden