Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Djokovic blijft Zverev op karakter en kwaliteit de baas

Djokovic blijft Zverev op karakter en kwaliteit de baas

MELBOURNE (ANP) - Tennisser Novak Djokovic (33) heeft voor het derde opeenvolgende jaar de laatste vier bereikt van de Australian Open. De als eerste geplaatste Serviër bleef de tien jaar jongere Duitser Alexander Zverev, de nummer 6 van de plaatsingslijst, in de kwartfinales na 3,5 uur de baas. De titelverdediger zegevierde in de Rod Laver Arena in vier sets: 6-7 (6) 6-2 6-4 7-6 (6).

Djokovic speelt in de halve eindstrijd tegen de Rus Aslan Karatsev, afkomstig uit het kwalificatietoernooi. De huidige nummer 114 van de wereldranglijst verraste de allerminst fitte Bulgaar Grigor Dimitrov in vier sets: 2-6 6-4 6-1 6-2.

Djokovic had eerder in het toernooi last van een buikblessure. In zijn voorgaande partij tegen de Canadees Milos Raonic, die in vier sets ten onder ging, ondervond Djokovic echter al weinig hinder meer van fysieke problemen. Ook in het duel met Zverev maakte hij een vrijwel fitte indruk.

Mentale kracht

Voor Djokovic was het zijn zesde zege tegen Zverev in acht onderlinge duels. De achtvoudige kampioen versloeg de grillige Duitser op basis van kwaliteit en karakter. Vooral in de cruciale derde set toonde Djokovic zijn mentale kracht.

Bij een achterstand van 4-1 won hij vijf games op rij. Na het winnende punt in die set schreeuwde hij het uit van vreugde en strijdlust. Zverev gaf zich na die teleurstellende reeks echter nog niet gewonnen. Hij kwam snel op een voorsprong van 3-0, maar liet in de vierde game drie breakkansen liggen. Daarna was de Duitser opnieuw van slag.

In de achtste game gloorde iets van herstel, maar Djokovic wist koelbloedig opnieuw twee breakpoints weg te werken (4-4). Op 6-5 kreeg Zverev nog een setpoint op de service van de Serviër, die echter overeind bleef en daarna in de tiebreak toesloeg op zijn tweede matchpoint met zijn 23e ace.

"Ik moest in de eerste set nog een beetje op gang komen", zei Djokovic kort na afloop. "Daarna ging ik beter serveren en bewoog ik ook beter over de baan. In de vierde set kregen de zenuwen aan beide kanten de overhand. We hebben elkaar tot het uiterste gedreven. Ik ben nu best wel uitgeput, zeker ook in emotioneel opzicht."

Meer uit Sport

Renners op weg naar hoogste punt in Tour

EMBRUN (ANP) - De renners in de Tour de France zijn om 12.20 uur op de fiets gestapt voor een zware bergrit. Met achtereenvolgens de Col de Vars, de Cime de la Bonette en de aankomst op Isola 2000 wacht het peloton twee bergen van de buitencategorie en een van de eerste categorie. De pas over de Bonette is de hoogste begaanbare weg van Frankrijk. De renners passeren de top op 2802 meter hoogte.

47 minuten geleden
Tour de France verruimt tijdslimiet voor zware bergrit

EMBRUN (ANP) - De organisatoren van de Tour de France hebben de tijdslimiet waarbinnen de renners in de negentiende rit moeten finishen verruimd. De etappe telt drie zware beklimmingen met een aankomst bergop in Isola 2000.

1 uur geleden
Ook Olympische Spelen hebben last van computerstoring

PARIJS (ANP/AFP) - Ook de organisatoren van de Olympische Spelen hebben problemen vanwege de wereldwijde computerstoringen. "Paris 2024 is op de hoogte van wereldwijde technische problemen met Microsoft-software. Deze problemen hebben gevolgen voor de IT-activiteiten van Paris 2024", klonk het in een eerste verklaring aan persbureau AFP.

1 uur geleden
Nederlandse sporters in groepjes op weg naar Parijs

PARIJS (ANP) - De Nederlandse deelnemers vertrekken in plukjes naar Parijs waar op 26 juli de Olympische Spelen beginnen. Nadat een deel van de handboogschuttersploeg donderdag als eerste was gearriveerd in het olympisch dorp, vertrekken de hockeyers zaterdag per bus naar de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Shorttrackster Van Kerkhof beëindigt loopbaan

UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft haar topsportloopbaan beëindigd. De van oorsprong Zoetermeerse was op de Winterspelen van Pyeongchang de eerste vrouw die voor Nederland een medaille bij het shorttracken behaalde. Ze pakte zilver op de 500 meter. Als lid van de aflossingsploeg behaalde ze vier jaar later in Beijing het goud.

2 uur geleden
Australische hockeyer Dawson laat vingertop amputeren voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - De Australische hockeyer Matt Dawson heeft een deel van een vinger opgeofferd om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De 30-jarige hockeyer, lid van de ploeg die in 2021 in Tokio zilver veroverde, brak onlangs de ringvinger van zijn rechterhand en dreigde daardoor de Spelen te moeten missen.

4 uur geleden
Zverev in thuisstad Hamburg in drie sets langs Gaston

HAMBURG (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft ten koste van Hugo Gaston de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Hamburg. De in de Noord-Duitse stad geboren Zverev versloeg de Fransman in drie sets: 4-6 6-2 7-5. In de eerste ronde schakelde hij de Nederlander Jesper de Jong uit.

14 uur geleden