Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Diversiteit heeft bij Nederlandse bedrijven nog geen prioriteit'

'Diversiteit heeft bij Nederlandse bedrijven nog geen prioriteit'

UTRECHT (ANP) - Nederlandse bedrijven maken nog niet veel werk van het stimuleren van diversiteit op de werkvloer. Bij personeelsafdelingen leeft weliswaar de wens om meer vrouwen of werknemers met een migratieachtergrond aan te nemen, maar bij een meerderheid wordt daar niet naar gehandeld. Dat stellen adviesbureau Berenschot, uitgeverij Performa en AFAS Software op basis van een enquête onder bijna tweeduizend HR-medewerkers.

In het onderzoek gaf 66 procent van de respondenten aan niet actief te sturen op diversiteit. Van deze bedrijven of organisaties zonder actief diversiteitsbeleid, geeft meer dan een derde aan dat dit wel zou moeten.

De onderzoeksresultaten staan in contrast met de vele aankondigingen van verscherpt diversiteitsbeleid door grote bedrijven in de Verenigde Staten. Die volgden op de antiracismeprotesten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld.

Adidas

Zo kondigde Adidas aan dat minimaal 30 procent van al het nieuwe personeel dat de sportkledingfabrikant in de Verenigde Staten aanneemt, zwart of met een Latijns-Amerikaanse achtergrond zal zijn. Techgigant Apple beloofde meer zaken te doen met bedrijven van zwarte ondernemers. Jeansmerk Levi Strauss is van plan een chef voor diversiteit aan te stellen en streeft ernaar een zwart bestuurslid te benoemen, vertelde de topman van het bedrijf aan zakenmagazine Fast Company.

In Nederland zijn er volgens de onderzoekers overigens veel verschillen tussen sectoren. Zo gaf binnen het openbaar bestuur 44 procent van de bedrijven aan actief de diversiteit op de werkvloer te stimuleren. In de industrie en maaksector was dit 15 procent. Dit zegt overigens niets over de daadwerkelijke diversiteit in het personeelsbestand van deze bedrijven.

Meer uit Financieel

Belgische fabrikant: geen salmonella-chocolade over de toonbank

WIEZE (ANP/BELGA) - Geen van de met salmonella besmette chocolade uit een Belgische fabriek is bij consumenten terechtgekomen. Zij lopen dus niet het gevaar ziek te worden, zegt fabrikant Barry Callebaut na eigen onderzoek. Dat geldt ook voor de besmette chocolade die naar Nederland was geëxporteerd.

9 minuten geleden
Reisbedrijf Sunweb voert ook na half augustus alle vakanties uit

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisatie Sunweb voert ook na half augustus alle vakanties uit. Dat geldt voor de vakanties van alle merken van de Sunweb Group, dus Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera. Eerder had Sunweb gezegd dat alle vakanties die voor 7 juli tot en met 14 augustus op de planning staan doorgaan, ondanks de vluchtbeperkingen op luchthaven Schiphol.

48 minuten geleden
Onderzoek: bijna alle Duitse winkels gaan voedselprijzen verhogen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bijna alle Duitse winkels voor levensmiddelen zijn van plan de prijzen voor voedsel nog verder te verhogen de komende maanden. Dat zegt het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een peiling onder winkeliers. Dat betekent dat Nederlanders die over de Duitse grens winkelen meer gaan betalen voor hun boodschappen.

1 uur geleden
Chipbedrijven onder druk in opverende AEX, Just Eat bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML stonden vrijdag onder druk in de AEX-index, die licht opveerde onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Beleggers reageerden op tegenvallende verwachtingen van de Amerikaanse chipfabrikant Micron Technology. Ook meldde het Aziatische vakblad DigiTimes op basis van ingewijden dat grote klanten van de Taiwanese chipmaker TSMC hun orders bij het bedrijf voor de tweede jaarhelft hebben teruggeschroefd.

1 uur geleden
RWE neemt eerste drijvende zonnepark in gebruik bij Amercentrale

GEERTRUIDENBERG (ANP) - Het Duitse energieconcern RWE heeft zijn eerste drijvende zonnepark in gebruik genomen. Het zonnepark bestaat uit ongeveer 13.400 zonnepanelen die drijven op een meer naast de Amercentrale in het Brabantse Geertruidenberg.

2 uur geleden
Inflatie eurozone loopt verder op tot 8,6 procent in juni

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in het eurogebied is in juni verder opgelopen naar 8,6 procent op jaarbasis, van 8,1 procent in mei. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. Daarmee gaat de inflatie naar een nieuw record, vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen voor energie en levensmiddelen door de oorlog in Oekraïne.

2 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds begin 2021 door recessievrees

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is vrijdag gedaald tot onder de 8000 dollar per ton. Het is voor het eerst sinds februari vorig jaar dat de prijs van het metaal onder die grens is gezakt. De koperprijs staat onder druk door zorgen over een economische recessie, waardoor er minder vraag is. Daardoor is de prijs al langere tijd aan het dalen.

2 uur geleden