Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Diversiteit heeft bij Nederlandse bedrijven nog geen prioriteit'

'Diversiteit heeft bij Nederlandse bedrijven nog geen prioriteit'

UTRECHT (ANP) - Nederlandse bedrijven maken nog niet veel werk van het stimuleren van diversiteit op de werkvloer. Bij personeelsafdelingen leeft weliswaar de wens om meer vrouwen of werknemers met een migratieachtergrond aan te nemen, maar bij een meerderheid wordt daar niet naar gehandeld. Dat stellen adviesbureau Berenschot, uitgeverij Performa en AFAS Software op basis van een enquête onder bijna tweeduizend HR-medewerkers.

In het onderzoek gaf 66 procent van de respondenten aan niet actief te sturen op diversiteit. Van deze bedrijven of organisaties zonder actief diversiteitsbeleid, geeft meer dan een derde aan dat dit wel zou moeten.

De onderzoeksresultaten staan in contrast met de vele aankondigingen van verscherpt diversiteitsbeleid door grote bedrijven in de Verenigde Staten. Die volgden op de antiracismeprotesten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld.

Adidas

Zo kondigde Adidas aan dat minimaal 30 procent van al het nieuwe personeel dat de sportkledingfabrikant in de Verenigde Staten aanneemt, zwart of met een Latijns-Amerikaanse achtergrond zal zijn. Techgigant Apple beloofde meer zaken te doen met bedrijven van zwarte ondernemers. Jeansmerk Levi Strauss is van plan een chef voor diversiteit aan te stellen en streeft ernaar een zwart bestuurslid te benoemen, vertelde de topman van het bedrijf aan zakenmagazine Fast Company.

In Nederland zijn er volgens de onderzoekers overigens veel verschillen tussen sectoren. Zo gaf binnen het openbaar bestuur 44 procent van de bedrijven aan actief de diversiteit op de werkvloer te stimuleren. In de industrie en maaksector was dit 15 procent. Dit zegt overigens niets over de daadwerkelijke diversiteit in het personeelsbestand van deze bedrijven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Kamer wil bonus voor topman Air France-KLM van tafel

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat Air France-KLM afziet van een bonus van 2 miljoen euro in aandelen die topman Ben Smith in het vooruitzicht is gesteld. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) moet in Parijs eisen dat de bonus van tafel gaat. Gebeurt dat niet dan moet hij afzien van verdere staatssteun aan de luchtvaartonderneming.

10 minuten geleden
Technologieconcern IBM omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Technologieconcern IBM stond dinsdag bij de winnaars op de beurzen in New York dankzij goede kwartaalcijfers. Beleggers verwerkten ook resultaten van onder meer farmaceut Johnson & Johnson (J&J) en de fabrikant van schoonmaak- en verzorgingsproducten Procter & Gamble (P&G). De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen bij opening licht omlaag.

45 minuten geleden
Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bierbrouwers staan klaar om horecazaken te bevoorraden. Heineken, Grolsch en Swinkels laten weten voldoende bier op voorraad te hebben en al hun klanten binnen een week te kunnen voorzien. Ingewijden in Den Haag meldden dat het kabinet dinsdag gaat bekendmaken dat de coronamaatregelen voor de horeca worden versoepeld per 28 april.

2 uur geleden
Janssen-vaccin goed voor 100 miljoen dollar omzet

NEW BRUNSWICK (ANP/RTR) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Het gebruik van het door J&J-dochter Janssen uit Leiden ontwikkelde vaccin werd vorige week opgeschort. Vooralsnog is het vaccin alleen in de Verenigde Staten ingezet.

3 uur geleden
Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens als HEMA, Intergamma en Blokker zijn "verheugd" over de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Maar zolang de versoepelingen nog niet zijn bekrachtigd blijven ze huiverig voor teleurstellingen.

4 uur geleden
Tabaksfabrikanten onderuit op rode Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Britse tabaksfabrikanten British American Tobacco en Imperial Brands gingen dinsdag onderuit op de Londense beurs. De koersdalingen volgden op berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten op de Amerikaanse markt te verminderen. Op het Damrak werd advies- en ingenieursbureau Arcadis lager gezet na publicatie van de resultaten. De Europese aandelenmarkten lieten eveneens verliezen zien.

4 uur geleden
Flitshandelaar Flow Traders wint op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Flow Traders ging dinsdag omhoog op de Amsterdamse beurs. De flitshandelaar profiteerde afgelopen kwartaal van de woelige beurshandel en boekte meer inkomsten dan verwacht. De Europese beursgraadmeters lieten daarentegen weinig beweging zien in afwachting van de resultaten van grote internationale bedrijven die in de komende dagen naar buiten komen.

7 uur geleden